82χρονη βρήκε την βιολογική της μητέρα …ετών 96!

Η ιστορία μας θα μπορούσε να ήταν ένα συνηθισμένο περιστατικό μέσα στις τόσες ιστορίες ενός τηλεοπτικού «πακέτου» αν δεν έμπαινε κάποια σημαντική παράμετρος. Η ηλικία των δύο γυναικών, της κόρης και της μητέρας, οι οποίες κατάφεραν επιτέλους να συναντηθούν, έχοντας συμπληρώσει τα 96 της χρόνια η μητέρα και τα 82 της χρόνια η κόρη.

In a Jan. 15, 2016 photo provided by Kimberly Miccio, Betty Morrell, left, and her birthmother, Lena Pierce, 96, are reunited at the Greater Binghamton Airport in Binghamton, N.Y. Morrell had searched for 50 years for Pierce, who at age 13 was forced to give up the baby she had named Eva May. (Kimberly Miccio via AP)

 Η ιστορία πηγαίνει πολύ πίσω, στα 1933 όταν γεννήθηκε η Μπέτι Μορέλ και στα 13 της χρόνια υιοθετήθηκε από μία οικογένεια στο Long Island λόγω προβλημάτων που υπήρχαν στην οικογένειά της. Η ίδια λέει ότι πέρασε υπέροχα παιδικά χρόνια, όμως ποτέ δεν μπόρεσε να αναζητήσει τους πραγματικούς της γονείς, λόγω των πολύ αυστηρών νόμων που ίσχυαν για την υιοθεσία της. Μόνο όταν πέθαναν οι θετοί γονείς της ήταν πια ελεύθερη να μπορέσει να ψάξει, κάτι που έγινε λίγο μετά την συμπλήρωση του 30ου έτους της ηλικίας της.

Οι πρώτες πληροφορίες για την μητέρα της έλεγαν ότι είχε πεθάνει κατά την γέννα, κάτι που την απογοήτευσε αρκετά και σχεδόν σταμάτησε το ψάξιμο. Όμως στην ζωή της Μπέτι μπήκε η εγγονή της Κίμπερλι, από την ηλικία ήδη των 12 ετών. «Η γιαγιά μου, λέει η Κίμπερλι, έψαχνε για αρκετό καιρό χωρίς αποτέλεσμα. Όμως ποτέ δεν είχε δοκιμάσει μέσω του Ίντερνετ, και εκεί ήταν που μπόρεσα να την βοηθήσω».

Η προσπάθεια ήταν μεγάλη για όλους και κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ 2 ολόκληρα χρόνια ψαξίματος στο Διαδίκτυο και σε διάφορες πηγές. Η Κίμπερλι ήρθε σε επαφή με έναν πολύ μακρινό συγγενή της Μπέτι μέσω του site Ancestry.com και αυτός την έφερε σε επαφή με μία γυναίκαι ονόματι Μίλι Χοκ, στη Νέα Υόρκη. Η έκπληξη ήταν τεράστια όταν γιαγιά και εγγονή τηλεφώνησαν σ’ αυτή την γυναίκα και μετά από πολλές αναδιφήσεις στο παρελθόν, κατέληξαν στο ότι ήταν η μικρότερη αδελφή της Μπέτι, 65 ετών πλέον.

Από εκεί και πέρα το… κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται πολύ πιο γρήγορα, με την Μπέτι να μαθαίνει ότι είχε τέσσερις αδελφές και δύο αδελφούς. Και το πιο σημαντικό: ότι η μητέρα τους ήταν ζωντανή και υγιής, και ζούσε σε ένα γηροκομείο στην Πενσυλβάνια.

Μόλις η 96χρονη μητέρα, Λένα Πιαρς, πληροφορήθηκε τα νέα ότι η κόρη της είναι ζωντανή και επιτέλους μπορεί να την ξανασυναντήσει, ξέσπασε σε κλάματα. Λίγες ημέρες πριν έγινε και η συνάντησή τους, με την γιαγιά και την εγγονή να ταξιδεύουν στο σπίτι της 96χρονης και να συναντούνται όλοι μαζί μετά από 79 χρόνια που ζούσαν χωριστά. Από τότε οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες, μητέρα και κόρη, μιλούν συνέχεια στο Facebook και το τηλέφωνο ενώ σχεδιάζουν και διακοπές μαζί στο Μαϊάμι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Μπέτι Μορέλ από την ώρα που αποκαλύφθηκε η ιστορία της έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στους ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν τα ίχνη των χαμένων γονιών τους, δίνοντάς τους συμβουλές. Και πάνω απ’ όλα, τους λέει, κρίνοντας και από την δική της υπόθεση, να μην τα παρατούν ποτέ, ακόμα και αν ο χρόνος που έχει περάσει δεν δίνει καμία ελπίδα για να βρουν την λύτρωσή τους.