Πέθανε ο Ιταλός ηθοποιός που κρεμάστηκε κατά λάθος επί σκηνής

 

Εφυγε τελικά από τη ζωή ο 27χρονος ηθοποιός ο οποίος, πριν από λίγες μέρες απαγχωνίστηκε τη στιγμή που έπαιζε μια σκηνή στο θέατρο.newego_LARGE_t_1101_54629547_type12713

Οι γονείς του πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του, ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες για το συμβάν και εξετάζεται κατά πόσο τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας στο θέατρο, το οποίο παραμένει κλειστό.
Ο Ράφαελ Σουμάχερ, 27 ετών, εμφανιζόταν σε μια παραγωγή σε πειραματικό θέατρο στην Πίζα της Ιταλίας , όταν η σκηνή η οποία απαιτούσε να κρεμαστεί ως μέρος του χαρακτήρα που υποδυόταν, πήγε στραβά, με αποτέλεσμα να στραγγαλιστεί και να πέσει σε κώμα.
Mία τελειόφοιτος της Ιατρικής κατάλαβε από τις σπασμωδικές κινήσεις του σώματός του ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έτρεξε να τον βοηθήσει. Μαζί με έναν ακόμη θεατή, του χαλάρωσε τη θηλιά στον λαιμό και στη συνέχεια τον κατέβασε στο έδαφος με την βοήθεια άλλου θεατή διακομίζοντάς τον στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με μαρτυρία, το κουτί πάνω στο οποίο θα έπρεπε να στέκεται ο Ράφαελ όσο φορούσε τη θηλιά, είχε μετακινηθεί από τη θέση του, ενώ έπρεπε να φοράει και προστατευτική στολή. Η μητέρα του ηθοποιού –ο οποίος είχε χάσει πρόσφατα τον πατέρα του- στην ανάκριση της αστυνομίας, απέρριψε το ενδεχόμενο ο γιος της να επιχείρησε να αυτοκτονήσει.