AΚΕΛ: Από καιρό η κυβέρνηση μεθοδεύει κλείσιμο των ΚA

 

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών για τη μεθοδευμένη από καιρό, συνειδητή προσπάθεια κλεισίματος των Κυπριακών Αερογραμμών.images

Oπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ , «Οι δημόσιες δηλώσεις του Συμβούλου του προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αερομεταφορών Χρίστου Πέτρου, όπως και τα πρακτικά της συνάντησης της 16ης Οκτωβρίου μεταξύ των νομικών συμβούλων του κράτους και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποκαλύπτουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το κλείσιμο της εταιρείας ήταν προαποφασισμένο από την κυβέρνηση ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη.
«Η καταδικαστέα αυτή μεθόδευση κλεισίματος του εθνικού μας αερομεταφορέα, τονίζει το ΑΚΕΛ,  προεκτείνεται και στην παράδοση της εμπορικής επωνυμίας των Κ.Α. σε συγκεκριμένες εταιρείες με ένα εντελώς αυθαίρετο τρόπο που δημιουργεί σωρεία ερωτημάτων ως προς τις σκοπιμότητες που επιχειρούν να εξυπηρετήσουν οι κυβερνώντες.» Και προσθέτει:

«Μπροστά στην αποκάλυψη των προθέσεων τους και απογυμνωμένοι πολιτικά απέναντι στην κοινωνία, οι κυβερνώντες διά του Υπουργού Οικονομικών επιχείρησαν χθες να μετακυλήσουν αλλού τις ασήκωτες ευθύνες τους για τις δικές τους συνειδητές επιλογές και ενέργειες για κλείσιμο της εταιρείας.

Τους ξαναθυμίζουμε ότι εδώ και είκοσι μήνες δεν βρίσκονται στην αντιπολίτευση αλλά κυβερνούν, οπότε ας βρουν επιτέλους το θάρρος ανάληψης των ευθυνών τους για αποφάσεις και μεθοδεύσεις της δικής τους διακυβέρνησης.

Ως ΑΚΕΛ θα αντισταθούμε με όλα τα θεμιτά μέσα στις μεθοδεύσεις των κυβερνώντων για κλείσιμο του εθνικού μας αερομεταφορές και παράδοσης της εμπορικής επωνυμίας της εταιρείας σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο. Οι επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι έντονα αρνητικές, όχι μόνο για τους εργαζόμενους στην εταιρεία, αλλά και για τους καταναλωτές, τον τουρισμό και την οικονομία γενικότερα.

Γι αυτό το σκοπό έχουμε εγγράψει θέμα για συζήτηση στο Κεφάλαιο Δ’, την ερχόμενη Πέμπτη στη Ολομέλεια της βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.»