Στριμώχτηκε και αποχώρησε με νεύρα από τη Βουλή η Χρ. Γιωρκάτζιη

 

Πήγε κατευθείαν στο Προεδρικό να δεί τον Πρόεδρο

 

 

Στριμώχτηκε στη Βουλή και αποχώρησε εκνευρισμένη η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία στην συνέχεια πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής συζήτησε στην παρουσία της κας Γιωρκάτζη τις ηθικές προεκτάσεις που προκύπτουν από το γεγονός ότι η κόρη της εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο που υπερασπίζεται τον Ανδρέα Βγενόπουλο.Ωστόσο η κα Γιωρκάτζιη αντί να απαντήσει επί της ουσίας για να μάθει και ο κυπριακός λαός πως βλέπει ένα τόσο σοβαρό γεγονός που απασχολεί συνεχώς την κοινή γνώμη προτίμησε  να εξέλθει της αίθουσας για να δηλώσει  εκνευρισμένη ότι δεν εξαγοράζεται.chrystalla-giorkatzi

Στην Επιτροπή ηγέρθη επίσης το θέμα της διαφοροποίησης του συμβολαίου της σε σχέση με τα συμβόλαια που είχαν ο πρώην Διοικητής Αθανάσιος Ορφανίδης και ο τέως Πανίκος Δημητριάδης.Η αποχώρησή της αποδόθηκε στο γεγονός ότι ήθελε να  αποφύγει να εισέλθει σε περαιτέρω συζήτηση των δημοσιευμάτων που αφορούν τον ΕΛΑ. Σε δηλώσεις κατα την έξοδό της είπε ότι τα σημερινά δημοσιεύματα δεν απηχούν την πραγματικότητα, και ότι οι συζητήσεις βλάπτουν την προσπάθεια για να ανακάμψει η οικονομία. “Θέτω πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας”, είπε.

Η Διοικητής υποστήριξε ακόμα ότι γίνεται μια προσπάθεια για εκφοβισμό της και εκφοβισμό της Κεντρικής Τράπεζας, και δήλωσε πως “αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να εξαγοράσουν τα πάντα να ξέρουν  η Διοικητής δεν εξαγοράζεται”.

“Αυτή η πατρίδα μου έδωσε πολύ περισσότερα από όσα της δίνω” συνέχισε και  είπε ότι όταν αναλάμβανε τα καθήκοντα του Διοικητή δεν διανοείτο το μέγεθος της αθλιότητας, ενώ ερωτηθείσα εάν κατήγγειλε προσπάθειες εκφοβισμού της, είπε ότι  θα προβεί σε καταγγελία όταν κρίνει πως είναι ώρα και υπάρχουν επαρκή στοιχεία.