Καυτά ερωτήματα προέδρου ΔΗΚΟ για τους πελάτες του δικηγορικού γραφείου Ν.Αναστασιάδη

«Είναι πιο σημαντικοί οι πελάτες του δικηγορικού γραφείου του κ. Αναστασιάδη από τα Ταμεία Προνοίας και από τους εκπροσώπους των «κουρεμένων» καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας;»

*Αντι απάντησης  η κυβέρνηση πρόταξε τα τετριμμένα 

 

Πέντε καυτά ερωτήματα προς την κυβέρνηση  Ν.Αναστασιάδη έθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ  Νικόλας Παπαδόπουλος   αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου και επαναλαμβάνοντας τις αιχμές  για τους πελάτες του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου Ν.Αναστασιάδη.det_10-nicolas1-philipps
«Η Τράπεζα Κύπρου  κατάγγειλε  ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ,έχει δημοσιοποιήσει το προσχέδιο του ψηφίσματος για την παύση αριθμού διοικητικών συμβούλων και κυρίως και συγκεκριμένα των εκπροσώπων των «κουρεμένων» καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας, των εκπροσώπων των «κουρεμένων» Ταμείων Προνοίας, αλλά και των μεγαλύτερων «κουρεμένων» Ρώσων καταθετών της Τράπεζας.Ως Δημοκρατικό Κόμμα,  κάλεσε  την κ κυβέρνηση να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στα πιο κάτω ερωτηματα:
*Είναι πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το ποσοστό, που ελέγχει στη Λαϊκή Τράπεζα, για να παύσει τους εκπροσώπους των «κουρεμένων» καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας;
*Είναι πρόθεση τους να χρησιμοποιήσουν το ποσοστό της Λαϊκής, που ελέγχουν, για να παύσουν τους εκπροσώπους των Ταμείων Προνοίας;
*Και είναι πρόθεση της κυβέρνησης Αναστασιάδη να χρησιμοποιήσει το ποσοστό της Λαϊκής, που ελέγχει, για διατηρήσει ως διοικητικούς συμβούλους τους πελάτες του δικηγορικού γραφείου του κ. Αναστασιάδη;
*Είναι πιο σημαντικοί οι πελάτες του δικηγορικού γραφείου του κ. Αναστασιάδη από τα Ταμεία Προνοίας και από τους εκπροσώπους των «κουρεμένων» καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας;
*Θα συνεχίσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη την εχθρική της στάση έναντι των Ρώσων καταθετών της Τράπεζας Κύπρου, όπως επισημαίνουν πλέον βουλευτές του ρωσικού κοινοβουλίου;»

Ερωτηθείς  κατα πόσο βλέπει   μία προσπάθεια παρέμβασης της διαχειρίστριας της Λαϊκής, ο
Νικόλας Παπαδόπουλος υπέδειξε πως «αυτό να το απαντήσει η κυβέρνηση.»

 

Τα τετριμένα επαναλαμβάνει

ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος 

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος  σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου επαναλαμάνει τα γνωστά τετριμμένα  πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την εκλογή του ουδεμία σχέση έχει με το άλλοτε δικηγορικό του γραφείο και συνεπώς δεν διαθέτει πελάτες.»

Επαναλαμβ’ανει επίσης  ότι «η ευρύτερη πολιτική της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν στοχοποιεί Ρώσους καταθέτες, αντίθετα, με βάση πολιτικές που αποφάσισε, τους μεταχειρίζεται προνομιακά σε σχέση με τους υπόλοιπους καταθέτες, αφού στα κριτήρια για απόκτηση της υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας συμπεριέλαβε και ως κριτήριο το ποσό απομείωσης των καταθέσεων τόσο των Ρώσων όσο και άλλων πολιτών από τρίτες χώρες.
Όπως θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, οι μέτοχοι των όποιων εταιρειών ιδιωτικού δικαίου δεν αποφασίζουν βάσει οδηγιών της εκάστοτε Κυβέρνησης, αλλά σύμφωνα με το τι εξυπηρετεί τα βέλτιστα συμφέροντα τους και τις πλειοψηφίες που διαμορφώνονται ανάμεσα στους μετόχους.
Η διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας δεν διορίζεται και δεν είναι υπόλογη στην Κυβέρνηση, αλλά στην Αρχή Εξυγίανσης που αποτελείται από τη Διοικήτρια και δύο Εκτελεστικούς Συμβούλους της Κεντρικής Τράπεζας.
Στο υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου υπάρχουν εκπρόσωποι Ταμείων Προνοίας. Αν θα υπάρχουν και στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο είναι καθαρά θέμα πλέον των μετόχων της τράπεζας, ενώ για τις αποφάσεις του ποσοστού της παλαιάς Λαϊκής αποκλειστική αρμοδιότητα έχει η Αρχή Εξυγίανσης, με την οποία καμιά σχέση έχει η Κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, οτιδήποτε άλλο λέγεται είναι αχρείαστος λαϊκισμός.»
Τέλος  ο αναπληρωτής κυβενητικός εκπρόσωπος  καλεί το Νικ.  Παπαδόπουλο «να παύσει να επικαλείται Ρώσους καταθέτες προκειμένου να προστατεύσει τους στενά συνδεδεμένους με αυτόν συμβούλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου.» Τέλος αναφέρει πως  είναι «η τελευταία φορά που η Κυβέρνηση ασχολείται με αστήρικτους και αβάσιμους ισχυρισμούς χάρη των όποιων σκοπιμοτήτων ο κ. Παπαδόπουλος θέλει να υπηρετήσει.»