Ο Μ.Καρογιάν επέστρεψε το γάντι στον Γ.Εισαγγελέα

*Τον καλεί  αντι να εκτοξεύει απειλές  και τελεσίγραφα να τοποθετηθεί  για το ασυμβίβαστο  με τη θέση της Διοικητού της Κ.Τράπεζας  Χρυστάλλας Γιωρκάτζη ότι η θυγατέρα της εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί το κον Βγενόπουλο στην Κύπρο

*Και γιατί δεν ξεκίνησαν οι έρευνες για την UNIASTRUM

 

 

Ο τέως πρόεδρος της βουλής και βουλευτής του ΔΗΚΟ Μαριος Καρογιάν σήκωσε  και επέστρεψε το γάντι που του έριξε ο  Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης  όταν ο τελευταίος με επιστολή του προς τον Μάριο Καρογιάν  του ζήτησε να ανακαλέσει την αναφορά που έκανε για το άτομό του στην Επιτροπή Θεσμών και Αξιών της Βουλής, η οποία εξέταζε το θέμα της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας, και να απολογηθεί.

Την επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Καρογιάν, ο οποίος σε απαντητική του επιστολή προς τον κ. Κληρίδη αναφέρεται στην αναφορά που έκανε στη Βουλή ότι “είναι αφέλεια να CNA_Fd7e1fe4efc9b440c8129841506cdb507ισχυρίζεται κάποιος ότι επειδή η Κύπρος είναι μικρή οι συγγένειες δεν επηρεάζουν τις όποιες διαδικασίες”.

Ο κ. Κληρίδης στην επιστολή του αναφέρει “επειδή θεωρώ τον ως άνω χαρακτηρισμό ιδιαίτερα σοβαρό σας καλώ να μου υποδείξετε το μέρος ή σημείο οποιαδήποτε δημόσιας δήλωσής μου στο οποίο προέβηκα ή υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο ότι δηλαδή επειδή η Κύπρος είναι μικρή, οι συγγένειες δεν επηρεάζουν τις διαδικασίες. Διαφορετικά, σας καλώ όπως ανακαλέσετε την ως άνω αναφορά σας δημόσια και να απολογηθείτε”.

Ο κ. Καρογιάν στην επιστολή του  παραπέμπει τον Γενικό Εισαγγελέα στην απάντηση που έδωσε ο ίδιος προς την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ημερομηνίας 8 Σεπτεμβρίου 2014 και τον καλεί να την διαβάσει προσεκτικά. Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Καρογιάν ζητά από τον Κώστα Κληρίδη , αντι να εκτοξεύει απειλές και τελεσίγραφα να τοποθετηθεί  επί του σοβαρότατου θεσμικού ερωτήματος που έχει τεθεί ενώπιον του. Κατά πόσον δηλαδή προκύπτει ασυμβίβαστο στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της κας Γιωρκάτζη (τόσο ως Κεντρικός Τραπεζίτης όσο και ως πρόεδρος της Αρχής Εξυγίανσης) από το γεγονός ότι η θυγατέρα της εκπροσωπεί τον κον Βγενόπουλο.

Παραθέτουμε  πιο κάτω ολόκληρο το κείμενο στης επιστολής του Μάριου Καρογιάν προς το Γ.Εισαγγελέα

« Κύριο Κώστα Κληρίδη 29 Οκτωβρίου, 2014

Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Λευκωσία

Έντιμε κύριε Γενικέ Εισαγγελέα,

Αναφέρομαι στην επιστολή σας ημερομηνίας 24 Οκτωβρίου 2014.

Με έχετε καλέσει να σας υποδείξω το μέρος ή σημείο οποιασδήποτε δημόσιας δήλωσης σας με την οποία προεβήκατε ή υπαινιχθήκατε ότι επειδή η Κύπρος είναι μικρή, οι συγγένειες δεν επηρεάζουν τις όποιες διαδικασίες. Με κάθε σεβασμό σας παραπέμπω στην απαντητική επιστολή σας προς την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ημερομηνίας 8 Σεπτεμβρίου 2014 ως αυτούσια είχε δημοσιευθεί. Σας καλώ να διαβάσετε προσεκτικά τη εν λόγω επιστολή σας και να μου εξηγήσετε κατά πόσο το περιεχόμενο της διαφέρει από την ερμηνεία που δόθηκε σε αυτή τόσο από εμένα προσωπικά όσο και από άλλους αρχηγούς κομμάτων και βουλευτές.karogian0409

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εστάλη η εν λόγω επιστολή σας. Συγκεκριμένα αφού είχατε αναφερθεί εκεί πως σας είχε ενημερώσει η κα Γιωρκάτζη ότι η θυγατέρα της εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί το κον Βγενόπουλο στην Κύπρο συνεχίσατε με την, γνωστή πλέον, αναφορά πως η Κύπρος είναι μικρή χωρίς οποιαδήποτε απολύτως νομική τοποθέτηση επί του πιθανού ασυμβίβαστου, το οποίο ήταν και το φλέγον θέμα που ετέθη ενώπιον σας.

Δεν έχω καμία απολύτως υποχρέωση να ερμηνεύσω με λογοτεχνική ή ποιητική διάθεση την εν λόγω επιστολή σας. Αυτή έχει αναγνωσθεί από χιλιάδες Κύπριους και όλοι ανεξαιρέτως με τον ίδιο τρόπο την έχουν ερμηνεύσει όπως εμένα. Εσείς τώρα ισχυρίζεστε πως έπρεπε όλοι εμείς να δώσουμε διαφορετική ερμηνεία αντί να τοποθετηθείτε επί του σοβαρότατου θεσμικού ερωτήματος που έχει τεθεί ενώπιον σας. Κατά πόσον δηλαδή προκύπτει ασυμβίβαστο στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της κας Γιωρκάτζη (τόσο ως Κεντρικός Τραπεζίτης όσο και ως πρόεδρος της Αρχής Εξυγίανσης) από το γεγονός ότι η θυγατέρα της εκπροσωπεί τον κον Βγενόπουλο. Νομίζω πως έστω και αυτή τη στιγμή μπορείτε να το πράξετε αυτό ξεκάθαρα και χωρίς να εκτοξεύετε απειλές και τελεσίγραφα.
Κύριε Κληρίδη,

Μόλις είχα λάβει την επιστολή σας και μόνο που αντίκρισα το λογότυπο της Γενικής Εισαγγελίας είχα προς στιγμή θεωρήσει πως θα ελάμβανα επιτέλους μία απλή ενημέρωση για εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση Uniastrum που εδώ και μήνες είχα προσωπικά καταγγείλει στην Γενική Εισαγγελία. Κούφιες προσδοκίες αφού όπως διαπίστωσα αμέσως το επόμενο λεπτό ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας έχει και διαθέσιμο χρόνο και σημαντικότερο έργο να επιτελέσει απαντώντας με γραπτές απειλές στις καθόλα δικαιολογημένες δηλώσεις των νομίμων εκπροσώπων του λαού.

Επειδή όλοι ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος οφείλω με τη σειρά μου να σας καλέσω και σας καλώ με την παρούσα επιστολή όπως με λόγια απλά και σταράτα επίσημα τοποθετηθείτε επί του πιθανού ασυμβίβαστου της κας Γιωρκάτζη. Σας καλώ επίσης να με ενημερώσετε για το στάδιο των ερευνών που αφορούν την τράπεζα Uniastrum, θέμα το οποίο εγώ προσωπικά έχω πρώτος καταγγείλει.

Τα δύο πιο πάνω θέματα αφορούν ολόκληρο το Κυπριακό λαό, εκπρόσωπος του οποίου είμαι και εγώ προσωπικά, και επειδή τεράστιες είναι οι ευθύνες έναντι του και για τα δύο αυτά θέματα κρίνω σκόπιμο όπως δώσω στη δημοσιότητα τόσο την επιστολή σας ημερομηνίας 24 Οκτωβρίου 2014 όσο και την παρούσα απάντηση μου.

Με εκτίμηση,

Μάριος Καρογιάν
Βουλευτής
Δημοκρατικού Κόμματος»