Ολα έτοιμα για μια άτυπη πενταμερή στο Νταβός ενώ η κυβέρνηση διαψεύδει

«Ολα είναι έτοιμα για μια άτυπη πενταμερή ενώ η κυβέρνηση καθημερινά δια του εκπροσώπου της επαναλαμβάνει πως δεν τίθεται θέμα για την Κυβέρνηση είτε επίσημης είτε άτυπης 56fd23gh5fg3τετραμερούς ή/και πενταμερούς συνάντησης στο Νταβός» Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδηςμιλώντας το πρωί στο ράδιο Πρώτο και ακολούθως σε άλλες ραδιοφωνικές συχνότητες είπε ότι ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, όπου παρόντες θα είναι πάνω από 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στη σύνοδο  μεταξύ άλλων, θα λάβουν μέρος ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πέραν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στο χιονοδρομικό κέντρο αυτό αναμένονται περίπου 2.500 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων και διαμορφωτές γνώμης για το 46ο ετήσιο φόρουμ, το οποίο προβλέπεται ότι θα διεξαχθεί από την 20ή ως την 23η Ιανουαρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θα μεταβεί επίσης στο Νταβός, δήλωσε χθες ότι `θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν συναντιώμασταν όλοι εκεί (οι δύο ηγέτες, ο Τσίπρας και ο Νταβούτογλου) για ένα καφέ και συζητούσαμε κάποια από τα θέματα που εκκρεμούν`.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη στο Νταβός αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Ποιοι θα συμμετέχουν

Μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα λάβουν μέρος αναμένεται ότι θα βρίσκονται ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι (Αργεντινή), ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό (Καναδάς), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Ελλάδα), ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν (ΗΠΑ), ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον (Βρετανία), ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς (Γαλλία), ο πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ (Γερμανία) και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου (Ισραήλ).

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ θα είναι η μεγαλύτερη που έχει μεταβεί ποτέ στο Νταβός. Πέραν του Τζο Μπάιντεν, θα συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο Άστον Κάρτερ (Άμυνας), η Σίλβια Μάθιους Μπέργουελ (Υγείας), ο Μάικλ Φρόμαν (Εμπορίου), ο Τζέικομπ Λου (Οικονομικών), η Πένι Πρίτσκερ (Εμπορίου), η Λορέτα Λιντς (Δικαιοσύνης), πολλοί κυβερνήτες, γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.