Σκάνδαλο Δρομολαξιάς:Υπό κράτηση οι δύο λοχίες της ΚΥΠ

Υπό κράτηση μέχρι τις 19 Ιανουαρίου έθεσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τους λοχίες της ΚΥΠ Κώστα Μιαμηλιώτη και Ελευθέριο Μούσκο, οι οποίοι παραδέχθηκαν τις κατηγορίες της συνωμοσίας για καταδολίευση της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατάχρησης εξουσίας.CNA_M503166b36f224d9ca640b23c8cce432f

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ των ετών 2007 και 2010.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη από το Δικαστήριο η επιβολή ποινής στους δύο λοχίες, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, 19 Ιανουαρίου. Οι δύο λοχίες παρουσιάστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου το οποίο και ανανέωσε την κράτησή τους μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Οι Μούκος και Μιαμηλιώτης είχαν ετοιμάσει ψευδή έκθεση της ΚΥΠ, αναφορικά με τον τόπο διαμονής του Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά, του T/κ ιδιοκτήτη τεμαχίου γης στη Δρομολαξιά, παρουσιάζοντας τον ότι διέμενε μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές ώστε να εγκριθεί η πώληση της γης στην εταιρεία του Νίκου Λίλλη Wadnick Trading Ltd. Αργότερα η εταιρεία του Λίλλη πούλησε το έργο Aero Center που κτίζεται στη Δρομολαξιά, για πολλαπλάσια τιμή στο Ταμείο Συντάξεων της CYTA.