Το Ανώτατο απέρριψε προσφυγή εναντίον της Επ.Κεφαλαιαγοράς

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε με απόφασή του σήμερα, προσφυγή η οποία είχε καταχωρηθεί εναντίον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) από την Οικονομική Διευθύντρια της Cyprus Popular Bank Public Co Ltd, Αννίτα Φιλιππίδου και αφορούσε την επιβολή από την ΕΚΚ διοικητικού προστίμου ύψους €100.000.

Ç ÏëïìÝëåéáò ôïõ ÁíùôÜôïõ Äéêáóôçñßïõ Ýêñéíå áíôéóõíôáãìáôéêÜ êáé ôá ôÝóóåñá íïìïèåôÞìáôá ðïõ åíÝêñéíå ç ÂïõëÞ ôùí Áíôéðñïóþðùí ãéá ôï èÝìá ôùí åêðïéÞóåùí åíõðüèçêùí áêéíÞôùí, ãéá ôá ïðïßá Ýêáíå áíáöïñÜ ï Ðñüåäñïò ôçò Äçìïêñáôßáò, Ëåõêùóßá 31 Ïêôùâñßïõ 2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΚ η απόφαση, κρίνεται ως πολύ σημαντική καθότι αφορά νομικά σημεία και γεγονότα της κρίσιμης περιόδου για την Κυπριακή Οικονομία και τον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα και είναι η πρώτη που εκδικάζεται από σειρά υποθέσεων οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εγείρουν παρόμοια και/η τα ίδια νομικά σημεία/γεγονότα.

«Η ΕΚΚ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έκδωσε σήμερα απόφαση στην προσφυγή 975/2014 η οποία είχε καταχωρηθεί εναντίον της ΕΚΚ από την Οικονομική Διευθύντρια της Cyprus Popular Bank Public Co Ltd, κα. Αννίτα Φιλιππίδου και αφορούσε την επιβολή από την ΕΚΚ διοικητικού προστίμου ύψους €100.000, ως η ανακοίνωση της ΕΚΚ ημερομηνίας 5.6.2014», αναφέρεται.

Το Ανώτατο στην απόφασή του αναφέρει ότι η προσφυγή αποτυγχάνει και απορρίπτεται και οι προσβαλλόμενες αποφάσεις επικυρώνονται, ενώ τα έξοδα, πλέον ΦΠΑ αν υπάρχει, επιδικάζονται προς όφελος της ΕΚΚ και εις βάρος της αιτήτριας.