Οταν ο σκύλος του Πούτιν τρόμαξε την Μέρκελ

Το 2007 στην συνάντηση που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφερεvladimir-putin-dog-3 το τεράστιο, μαύρο λαμπραντόρ του Κόνι το οποίο όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες τρόμαξε την καγκελάριο.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι αποφεύγει ακόμα και να κοιτάξει το σκυλί.

Σήμερα σε συνέντευξή του στην γερμανική Bild αποκάλυψε ότι δεν είχε στόχο να τρομάξει την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.GettyImages-73058775

H ίδια η Μέρκελ δεν μίλησε ποτέ γι αυτό. Εμεινε όμως πεπεισμένη ότι ο Β.Πούτιν προσπάθησε να την τρομάξει και να την φέρει σε δύσκολη θέση, αυτό όμως δεν ισχύει καθώς τον σκύλο ο Ρώσος ηγέτης τον παρουσίαζε και σε άλλους ηγέτες.

Η γερμανίδα καγκελάριος είχε αναλάβει τα καθήκοντά της δύο χρόνια νωρίτερα και συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο. Οι φωτογράφοι την απαθανάτισαν να κοιτάζει αμήχανα και εκνευρισμένα ένα τερατώδες, μαύρο λαμπραντόρ, την ώρα που ο Πούτιν φαίνεται καθαρά να το διασκεδάζει. Η συνάντηση είχε γίνει στη θερινή κατοικία του Πούτιν στο Σότσι.

Το λαμπραντόρ πλησιάζει και μυρίζει την γερμανίδα καγκελάριο, η οποία συνεχίζει να κρατάει τα χέρια σφιγμένα και δεν κάνει καμία φιλική κίνηση προς το μέρος του.

Image: 0019979516, License: Rights managed, Russian President Vladimir Putin (R) pets his labrador Koni at the beginning of his meeting with German Chancellor Angela Merkel at the presidential residence near the Black Sea resort of Sochi on January 21, 2007. Merkel said she and Putin supported the so-called "Quartet" of international mediators launching a new drive to revive the Middle East peace process. (UPI, Place: SOCHI,RUSSIA, Model Release: No or not aplicable, Credit line: ., Newscom

«Δεν σε ενοχλούν τα σκυλιά… Αυτή είναι φιλικό σκυλί και είμαι σίγουρος ότι ξέρει να συγκρατεί τον εαυτό της» λέγεται ότι είπε ο Πούτιν στην Μέρκελ σε εκείνη την συνάντηση. Και λέγεται, επίσης, ότι η Μέρκελ απάντησε: «Εντάξει, αρκεί να μην τρώει δημοσιογράφους τουλάχιστον» προσπαθώντας να “πικάρει” τον Ρώσο πρόεδρο.

Τώρα 9 χρόνια αργότερα, ο Πούτιν μίλησε για εκείνη την στιγμή

«Ηθελα να κάνω κάτι ωραίο για εκείνη. Οταν ανακάλυψα ότι δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τα σκυλιά, φυσικά ζήτησα συγνώμη».

Η Κόνι ήταν το αγαπημένο λαμπραντόρ του Πούτιν, και υπάρχει και σχετικό λήμμα1485652a στην Wikipedia για εκείνη:

Ο Πούτιν, μιλώντας στην Bild, περιέγραψε τη σχέση του με την Μέρκελ ως «επαγγελματική». Και πρόσθεσε: «Την εμπιστεύομαι. Είναι πολύ ανοιχτό μυαλό. Εχει βέβαια κάποια όρια και δέχεται πιέσεις. Αλλά έχει κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να επιλυθεί αυτή η κρίση, ειδικά στην νοτιο-ανατολική Κριμαία».

Την σκυλίτσα όμως ο Ρώσος ηγέτης την παρουσίαζε και σε άλλους ξένους ηγέτες οι οποίοι ήταν πιο “φυσιολογικοί”, όπως με τον Τόνι Μπλερ436695624d390c56bb54a573687e58fa4fa7

Γενικά ο Β.Πούτιν είναι λάτρης των σκυλιών και φανατικός ζωόφιλος, προφανώς η Α.Μέρκελ δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες.