Οταν η Αϊσέ αρνείται να επιστρέψει από τις «διακοπές» της στην Τουρκία..

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προβαίνει σε σειρά διαβημάτων εναντίον της Βρετανίας

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

διαμαρτυρόμενο για την ορθή απόφαση βρετανικού δικαστηρίου να παγώσει τους λογαριασμούς Τούρκων διπλωματών έπειτα από προσφυγές Ελληνοκυπρίων κατά της Άγκυρας για το σφετερισμό των περιουσιών τους στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη. Η Αγκυρα έχει και το θράσος να κατηγορεί  τη Βρετανία (άλλη σουπιά κι αυτη ) , για παραβίαση της Συνθήκης της Βιέννης, ενώ  έχει ξεκινήσει νομική διαδικασία αμφισβήτησης της απόφασης.

Στις διαμαρτυρίες της η Αγκυρα επικαλείται  και το «καλό κλίμα που υπάρχει στις συνομιλίες» και υποστηρίζει  πως «ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο και αναζητείται πολιτική λύση, αυτού του είδους οι προσφυγές δηλητηριάζουν το θετικό κλίμα των διαπραγματεύσεων.»(!)

Η Τουρκία είναι η τελευταία χώρα στον κόσμο που έχει δικαίωμα να επικαλείται το διεθνές δίκαιο το οποίο παραβιάζει κατα συρροήν και κατ’εξακολούθησην  στο κυπριακό εδώ και 41 χρόνια. Και είναι άξιον απορίας γιατί οι πολιτικοί μας, που είναι έτοιμοι να ακυρώσουν ακόμα και τις βουλευτικές εκλογές στο όνομα αυτού του καλού κλίματος, να μην διερωτούνται τι σόι λύση επιζητεί η Αγκυρα. Οταν τα πιο στοιχειώδη  δικαιώματα, του σεβασμού της ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης και επιστροφή της περιουσίας  στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους,   που παράνομα κατακρατεί και   σφετερίζεται, όχι μόνο δεν τα σέβεται, αλλά απειλεί κιόλας  τη σύμμαχο της Βρετανία με αγωγές, ποιά καλή θέληση  μπορουμε να περιμένουμε ; .Βέβαια  αν ήταν στο χέρι της Βρετανίας και του φόρειν όφις πολύ ευχαρίστως θα ακύρωναν την απόφαση.Ομως ευτυχώς αλλο πολιτικοί και άλλο δικαστήρια .

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος έχει προσκαλέσει  και το Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιανουαρίου,  δήλωσε πριν μερικές μέρες στους τούρκους πρεσβετυτες πως « η Τουρκία είναι σε στενή συνεργασία με την τουρκοκυπριακή πλευρά στο θέμα της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την επίτευξη λύσης αυτή τη χρονιά».Δεν μας είπε όμως ο κ. Μεβλούτ, ποιές υποχρεώσεις της εκπλήρωσε η Τουρκία όταν σκίζει τα ιμάτια της για μια δίκαιη απόφαση δικαστηρίου. Βέβαια η Τουρκία , ο Μεβλούτ ο Αχμέτ και ο Ρετζέπ, δεν θέλουν οι Ε/κ να τους ενοχλούν  με δικαστικές προσφυγές γιατί ξέρουν πως συνηθως  τα δικαστήρια (εκτός και αν είναι τόσο διεφθαρένοι οι δικαστές),  τιμωρούν τους κλέφτες. Και επειδη οι κλέφτες και οι σφετεριστές των ε/κ περιουσιών θέλουν να εμφανίζονται καθαροί και έντιμοι επικαλούνται το κυπριακό ελπίζοντας πως η βλακεία και η πολιτική μωρία κάποιων δικών μας πολιτικών, θα τους σώσουν υποκύπτοντας στις αξιώσεις της Τουρκίας και του Ακιντζί,  για «εγγυημένες πλειοψηφίες» και για αποζημιώσεις σε νόμιμους ιδιοκτήτες γης και σε σφετεριστές παράνομους κατόχους περιουσιών.

Οσοι πάλιν παρακαλούν να αναβληθούν οι εκλογές στην Κύπρο λόγω σημαντικών εξελίξεων στο κυπριακό καλά κάνουν να ενημερωσουν και το λαό ποιές είναι αυτές οι εξελίξεις και η σημαντική πρόοδος.Αν η Τουρκία είναι πρόθυμη να εγκαταλείψει την Κύπρο και να μας αφήσει ήσυχους να ζήσουμε ειρηνικά με τους τ/κ, χωρίς να ζητά να έχει το ένα πόδι στην Κύπρο και ελευθερία κινήσεων για να μπορεί να βάλει και το άλλο, μόλις παραγραφούν τα εγκλήματα  της.Να μας πουν και εμάς αυτά τα ευχάριστα νέα .Για να πανηγυρίσουμε και εμείς πως επιτέλους η σιδηρόφρακτη Αϊσιέ και οι εγκληματίες πολέμου τερματίζουν   τις «διακοπές» τους στην Κύπρο και επιστρέφουν μια για πάντα  πίσω στην Τουρκία.