Σαμποτάρει τη διαδικασία για λύση η παραχώρηση υπηκοοτήτων σε Τούρκους

Τη θέση ότι οι προσπάθειες αλλαγής της δημογραφικής δομής των Τουρκοκυπρίων πρέπει να σταματήσουν, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος Αμπντουλάχ Κορκματζάν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο κ. Κορκματζάν ανέφερε ότι ούτε ο Μουσταφά Ακιντζί ούτε η λεγόμενη κυβέρνηση έχουν διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία έχει ζητήσει να παραχωρηθούν 26.500 νέες «πολιτογραφήσεις».katexomena_607_402_577_324

Σε γραπτή δήλωσή του εξέφρασε την άποψη ότι μια τέτοια ενέργεια θα σαμποτάρει την διαπραγματευτική διαδικασία.

Σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο και η διαδικασία κινείται προς την κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης λύσης, ανέφερε ότι τα αιτήματα και οι προτάσεις της Τ/κ πλευράς σε σχέση με την υπηκοότητα και τον πληθυσμό έχουν γίνει αποδεκτές και έχει γίνει κατορθωτή σύγκλιση μεταξύ των πλευρών.

Πρόσθεσε ότι η συνέχιση παραχώρησης «υπηκοότητας» σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας παραπέμπει σε ανειλικρίνεια από την πλευρά αυτών που λένε ότι επιθυμούν λύση.

Άσκησε κριτική σε δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, έθεσε το ερώτημα «αν πρέπει να βάλουμε φρουρούς στις κρεβατοκάμαρες όλων». Αυτή η δήλωση ανέφερε παραβλέπει τη σημασία αυτού του ζητήματος και το διαστρεβλώνει.

«Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε», διερωτήθηκε, για να προσθέσει ότι «ο πληθυσμός και η «υπηκοότητα» ανθρώπων έχουν σχέση με την αναλογία πληθυσμού και υπηκοότητας των κοινοτήτων σε μια λύση».

Οι προσπάθειες αλλαγής της δημογραφικής δομής των Τουρκοκυπρίων πρέπει να σταματήσουν, είπε.