Η Ελένη Μαύρου απαντά στον Γ.Ελεγκτή για τις πολεοδομικές ζώνες

Γραπτή δήλωση εξέδωσε η Ελένη Μαύρου, τέως Υπουργός Εσωτερικών,

Ç íåïåêëåãåßóá ÄÞìáñ÷ïò Ëåõêùóßáò ÅëÝíç Ìáýñïõ, ÊõñéáêÞ 17 Äåêåìâñßïõ 2006.

αναφορικά με τις παρατηρήσεις στην ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τροποποιήσεις στα σχέδια ανάπτυξης. Η κ. Μαύρου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το κριτήριο είναι το κοινωνικό όφελος και “αυτό εξυπηρετήθηκε σε όλες τις περιπτώσεις”.

Σύμφωνα με την γραπτή δήλωση της , στη διάρκεια της όλης διαδικασίας έγιναν εκατοντάδες τροποποιήσεις στα σχέδια ανάπτυξης από τις οποίες έχουν επωφεληθεί χιλιάδες, οι περισσότεροι μικροϊδιοκτήτες.

“Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος μας με τη διαδικασία τροποποίησης των τοπικών σχεδίων- να υπάρξει το μεγαλύτερο δυνατό κοινωνικό όφελος από την όλη διαδικασία”, αναφέρει.

Η κ. Μαύρου σημειώνει περαιτέρω ότι ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρεται σε έξι μόνο περιπτώσεις και ότι “στις δυο από αυτές, οι αποφάσεις ελήφθησαν από τον νυν Υπουργό Εσωτερικών, στη βάση βέβαια και δικών μου απόψεων και εισηγήσεων”.

“Ο Γενικός Ελεγκτής σημειώνει τη νομιμότητα των αποφάσεων αν και σωστά αναφέρεται σε ελλειπή τεκμηρίωση στα πρακτικά των συσκέψεων. Των αποφάσεων όμως προηγήθηκαν πολύωρες συσκέψεις -υπήρξε δηλαδή διάλογος, επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα για κάθε περίπτωση.
Οι εισηγήσεις κάποιων τεχνοκρατών δεν είναι υπεράνω κριτικής. Άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν εισηγήσεις και αποφάσεις τους έχουν τροποποιηθεί για διάφορους λόγους. Το κριτήριο είναι το κοινωνικό όφελος. Και αυτό εξυπηρετήθηκε σε όλες τις περιπτώσεις”, αναφέρει στην γραπτή της .