Η Γενική Λογίστρια κατηγορεί τον ΥΠΕΣ ότι επιχειρεί να πλήξει την υπόληψη της

Χωρίς να απαντά επι της ουσίας των αιχμών που άφησε ο Υπουργός Εσωτερικών η Γενική Λογίτρια της Δημοκρατίας  κατηγορεί τον Υπουργό Εσωτερικών Σ.Χάσικο ότι επιχείρει να πλήξει την υπόληψη της, ανκαι παραδέχεται πως ο σύζυγος της προσφεύγειCNA_M8ee444ddc4a04b68911a971b4a529541 στη δικαιοσύνη σε διάφορες περιπτώσεις για να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματα του.
Σε ανακοίνωσή της η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, απαντώντας στις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών αναφέρει  ότι η  προσπάθεια του Υπουργού Εσωτερικών να “πλήξει την υπόληψή μου ουδόλως εξυπηρετεί τη διασφάλιση του κράτους δικαίου, την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση”.

Ως Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, σημειώνει, “ασκώ τα καθήκοντά μου με γνώμονα πάντοτε το δημόσιο συμφέρον, το οποίο υπηρετώ υπεράνω οποιουδήποτε προσωπικού μου συμφέροντος. Βασικές μου αρχές είναι να λειτουργώ στο πλαίσιο της νομιμότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης. Εργάζομαι σκληρά, με τιμιότητα και σεμνότητα, σεβόμενη το Σύνταγμα, τους νόμους και τους θεσμούς”.

“Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του κ. Χάσικου για οποιαδήποτε ανάμιξή μου με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του συζύγου μου, δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι, όταν προκύπτει θέμα για το οποίο σχετίζεται οποιοδήποτε συγγενικό μου πρόσωπο, επιμελώς αποφεύγω την προσωπική μου ανάμιξη και αναθέτω τη διαχείρισή του στους αρμόδιους ανά περίπτωση λειτουργούς”, προσθέτει.

Αναφέρει ακόμα ότι “Ο σύζυγός μου προσπαθεί να εργάζεται, έχοντας ως γνώμονα τις ίδιες αρχές της αξιοκρατίας, της τιμιότητας, μακριά από θέματα διαπλοκής ή διαφθοράς. Είναι γεγονός ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αναγκάζεται τελικά να προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον αποφάσεων κρατικών υπηρεσιών, διεκδικώντας τα νόμιμα δικαιώματά του”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι όταν περιήλθε στην αντίληψή μου ότι ο Υπουργός Εσωτερικών σχολίαζε θέμα του συζύγου της Γενικής Λογίστριας της Δημοκρατίας ως εάν να υπήρχε κάτι μεμπτό, ζήτησα άμεσα συνάντηση μαζί του, χωρίς οποιαδήποτε ανταπόκριση.
“Το ανησυχητικό είναι ότι η προσπάθεια του Υπουργού Εσωτερικών να πλήξει την υπόληψή μου ουδόλως εξυπηρετεί τη διασφάλιση του κράτους δικαίου, την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση, αρχές τις οποίες εξελιγμένες ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν και προωθούν για όφελος ολόκληρης της χώρας”, καταλήγει στην ανακοίνωση της η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας.