Συναντήθηκαν Αναστασιάδης -Κέρι

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ï Ðñüåäñïò ôçò Äçìïêñáôßáò ê. Íßêïò ÁíáóôáóéÜäçò äÝ÷åôáé ôïí Õðïõñãü Åîùôåñéêþí ôùí ÇíùìÝíùí Ðïëéôåéþí Ôæïí ÊÝñé , Ëåõêùóßá 3 Äåêåìâñßïõ 2015. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε :“Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Προεδρικό Μέγαρο”.

Νωρίτερα, ο κ. Κέρι είχε συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ αναμένεται να προβεί σε δήλωση στο χώρο του κέντρου Fulbright στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία.

Η συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του διήρκησε 35 λεπτα.

Αμέσως μετά θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει στην οικία της στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαιμ.

Στο δείπνο θα παρακαθίσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Τ/κ ηγέτης και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Αποκλειστικό θέμα της συζήτησης θα είναι οι προοπτικές λύσεις του Κυπριακού και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί.

Ο Τζον Κέρι αναμένεται να συναντήσει και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.