Λύσσαξε ο Ερντογάν και απειλεί τον Πούτιν

Λύσσαξε ο τούρκος Πρόεδρος από τις αποκαλύψεις που προέβη χθες το ρωσικό ΥΠΑΜ  αλλά και με τις σημερινές σκληρές αναφορές του Ρω΄σου Προέδρου στην ομιλία του στη Ρωσική Δούμα και απειλεί θεούς και δαίμνοεςerdogan-putin

Ο Τούρκος Πρόεδρος απαντώντας στις καταπελτικές κατηγορίες  του Βλ.Πούτιν είπε πως «Δεν πρέπει να ανακατεύουν την οικογένειά του σε αυτά τα θέματα, για αγορά πετρελαίου από τον ISIS. και πρόσθεσε:”Παλαιότερα και το Ιράν το έκανε αυτό και τους είπα `θα το πληρώσετε πολύ ακριβά` και μετά το πρόβλημα λύθηκε”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Σε ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του τουρκικού εργασιακού φόρουμ, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως όταν το έκανε αυτό το Ιράν παλαιότερα  επικοινώνησε και τους είπε πως αν το συνεχίσουν θα το πληρώσουν ακριβά. Τελικά σε δέκα μέρες το απέσυραν από την ιστοσελίδα τους, όπως ανέφερε.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να αποδείξει με έγγραφα ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από τον ISIS, διαφορετικά είναι συκοφαντία. “Εάν το αποδείξουν εγώ δεν θα μείνω στη θέση μου, αλλά εάν δεν το αποδείξει τότε ο ίδιος θα μείνει στη θέση του; Αυτό είναι σημαντικό”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ανέφερε ότι είναι γνωστά τα μέρη από τα οποία η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο και φυσικό αέριο. “Καλύπτουμε τις ανάγκες μας από τη Ρωσία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, το Βόρειο Ιράκ, το Κατάρ, την Αλγερία και πότε πότε τη Νιγηρία”, προσθέτοντας ότι ο μεγαλύτερος έμπορος γι αυτό είναι ο Τζωρτζ Χασράβι ο οποίος έχει και διαβατήριο ρωσικό και είναι και Σύριος. “Και πετρέλαιο αγοράζει, και το πουλάει στο καθεστώς. Αυτό το ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Και υπάρχει και ένας ειδικός στο ρωσικό σκάκι, και αυτός κάνει αυτή τη δουλειά. Έχουμε έγγραφα στα χέρια μας, τα ανακοινώσαμε και θα τα ανακοινώσουμε”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρο.

Νταβούτογλου: Παραμύθια Πράβδας 

Ενώ η Τουρκία βρίσκεται σε συνεχή απομόνωση και όλοι παρακολουθούν με δυσπιστία τις δηλώσεις των τούρκων αξιωματούχων  επιστράτευσαν την προπαγάνδα για να μειώσουν την διεθνή καταραυγή σε βάρος του . Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούντογλου χαρακτήρισε ως «παραμύθια της Πράβδας»   τις κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος.

Είπε ακόμα ότι κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου υπήρχε ο μηχανισμός της σοβιετικής προπαγάνδας που ήταν γνωστός ως παραμύθια της Πράβδας. “Πρώτα τα κατασκεύαζαν μόνοι τους και μετά τα πίστευαν. Οι σοβιετικές ιδιότητες εμφανίζονται μία μία”, ανέφερε.

“Ας μην δίνει κανείς κύρος σε αυτά ψέματα του μηχανισμού της σοβιετικής προπαγάνδας. Είναι σπατάλη φαιάς ουσίας ακόμη και η συζήτηση για αγορά πετρελαίου από τον ISIS. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος περί μυστικού και βρώμικου πάρε – δώσε σε αυτή την περιοχή που πολλά αεροσκάφη καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάνουν πτήσεις. Η Τουρκία από ηθικής πλευράς δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Άλλωστε δεν έχουν και στοιχεία στα χέρια τους. Αντίθετα υπάρχουν δεκάδες στοιχεία για τις βρώμικες σχέσεις και τις δολοφονίες του ISIS με το καθεστώς της Συρίας. Αυτοί που σήμερα στηρίζουν το καθεστώς της Συρίας στηρίζουν και τον ISIS. Επειδή η κύρια πηγή της εμφάνισης του Ισλαμικού Κράτους είναι το συριακό καθεστώς”, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι θα επαναθεωρήσουν τις σχέσεις τους με το Αζερμπαϊτζάν συζητώντας νέα σχέδια, προσθέτοντας ότι η συνεργασία της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζεται ανεξάρτητα από τη Ρωσία. “Σε αυτή τη συγκυρία θα έχουμε επαφές για αύξηση της ενεργειακής συνεργασίας. Ανεξάρτητα από τη Ρωσία οι σχέσεις μας με το Αζερμπαϊτζάν αναπτύχθηκαν και θα αναπτυχθούν”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.