Συνεχίστηκε και σήμερα η κόντρα Αβέρωφ ΕΥΡΩΚΟ

Ν. Κουγιάλης προς Αβέρωφ: «Όσο ο ΠτΔ κρίνει ότι είμαι χρήσιμος στη δική του κυβέρνηση θα παραμείνω στη θέση μου»

Συνεχίστηκε και σήμρρα η κόντρα του προέδρου του ΔΗΣΥ με το ΕΥΡΩΚΟ  με σημείο αναφοράς την παρίτηση  του Υπουργού Γεωργίας Ν.Κουγιάλη. Ο τελευταίος με δήλωσε του απάντησε στον Αβέρωφ Νεοφύτου  πως:Όσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρίνει ότι είμαι χρήσιμος ως Υπουργός Γεωργίας για τη δική του κυβέρνηση θα παραμείνω στη θέση μου»CNA_M2a73aac126a44066a2e4c7fa09cae699

Ερωτηθείς σχετικά, μετά από την τελετή για τα Βραβεία Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων (2nd CY GPP Awards), ο κ. Κουγιάλης είπε: “Πάνω από όλα έχω διοριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να διορίζει και να ανασχηματίζει Υπουργούς. Όσον ο ΠτΔ κρίνει ότι είμαι χρήσιμος ως Υπουργός Γεωργίας για τη δική του κυβέρνηση θα παραμείνω στη θέση μου”.

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είπε πως υπάρχει θέμα με το ΕΥΡΩΚΟ, αλλά και με τον ίδιο τον Υπουργό Γεωργίας, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι όλοι γνωρίζουν πως έχει στηρίξει όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης και έχει διαφωνήσει αρκετές φορές με το κόμμα του στα επίμαχα νομοσχέδια.

“Και σίγουρα λειτουργώ ως Υπουργός της κυβέρνησης και εκτελώ κατά γράμμα το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη και ποτέ δεν έχω πάρει κομματική γραμμή”, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν έχει συζητήσει το θέμα με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ, ο κ. Κουγιάλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν τίθεται θέμα από μέρους του ΕΥΡΩΚΟ, για να προσθέσει πως είναι θέμα του ΠτΔ κατά πόσο κρίνει την παραμονή του ή όχι ωφέλιμη για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Επανήλθε  ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Ο  Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επανήλθε σήμερα με νέες δηλώσεις επαναλαμβανοντας ότι:

«Η όλη τοποθέτηση του ΕΥΡΩΚΟ αποδεικνύει πως οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους ενώ είοε πως  για το κόμμα της συγκυβέρνησης υπάρχει θέμα πολιτικής, δεοντολογίας και ηθικής.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό και κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανέφερε χθες σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “για μένα υπάρχει θέμα πολιτικό, θέμα δεοντολογίας και ηθικής εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ”.

“Είναι κόμμα που τους τελευταίους 12 μήνες καταψηφίζει μνημονιακά νομοσχέδια, που αν δεν υπήρχε η υπεύθυνη στάση κάποιων άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, η Κύπρος θα ήταν σε περιπέτειες και ας σφυρίζουν αδιάφορα πως δεν έχει θέμα”, είπε, προσθέτοντας ότι “η όλη τους τοποθέτηση αποδεικνύει ένα πράγμα που είναι και στην αντίληψη των πολιτών, ότι οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους”.