Ο Λαβρόφ προσγειώνει ξένους και δικούς μας στη νομιμότητα

Η Ρωσία σέβεται τις αρχές δικαίου  και  νομιμότητας.Και δεν είναι η πρώτη φορά  που το αποδεικνύει . Η άρνηση του Ρώσου ΥΠΕΞ  να μεταβει στα κατεχόμενα και να συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακινζτί θα πρέπει να χαιρετισθεί απ’ όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου καθότι μέχρι σήμερα βλέπαμε αξιωματούχους κρατών που οι χώρες τους δεν αναγνωριζουν το ψευδοκράτος  να επισκέπτονται τον εκάστοτε κατοχικό ηγέτη ως  ο τίτλος και το στάτους τους, να είχε οποιαδήποτε νομιμότητα συμφωνα και με τα ψηφίσματα ή τις αποφάσεις των Ην.Εθνών  Από τη στιγμή που το ψευδοκράτος ή η  ούτω καλούμενη ΤΔΒΚ δεν αναγνωρίζεται ούτε ο ΟΗΕ ουτε και από καμιά άλλη χώρα τον κόσμο πέραν της Τουρκίας η οποία ελέγχει

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

και τον αέρα που αναπνέουν οι τ/κ στα κατεχόμενα, πολύ ορθα ο Ρώσος ΥΠΕΞ επανέλαβε την πάγια θέση της Μόσχας να μην μεταβεί σε αυτό το παράνομο κρατίδιο.Ο κ. Ακιντζί κακοφανίστηκε βεβαιως καθότι έμαθε να τον αποκαλούν «πρόεδρο» και να θεωρεί πως το υποτελές στην Τουρκία καθεστώς  στα κατεχόμενα -«γέννημα» της τούρκικης εισβολής και κατοχής – είναι ισότιμο με την Κυπριακής Δημοκρατία.

Η άρνηση της Ρωσίας και κατ’επέκταση του επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας να μεταβεί  στα κατεχόμενα και στο λεγόμενο προεδρικό γραφείο του Ακιντζί ορθά κρίθηκε πως «υπάρχει κίνδυνος να  ερμηνευτεί ως στοιχείο επίσημης αναγνώρισης εκ μέρους της Ρωσίας της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου’.Και όπως δήλωσε η εκπρόσωπος  Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα: «Κατά τη γνώμη μας, αυτό θα ήταν επιζήμιο για τη δική μας θέση αρχής σχετικά με τη διευθέτηση του Κυπριακού».

Οι θέσεις αρχών της Ρωσίας στο Κυπριακό δεν είναι σημερινές ούτε και όψιμες  εξαιτίας  του θερμού επεισοδίου και το πάγωμα των σχέσεων  Μόσχας Αγκυρας  λόγω της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού απο τουρκικά αεροσκάφη.Πάντοτε τηρούσε αυτές τις θέσεις αρχών που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο,  και είναι άξιον απορίας πως ο «καλός» μας κ. Ακιντζί κακοφανίστηκε   και απέρριψε την συμβιβαστική λύση που πρότεινε   το Ρωσικό ΥΠΕΞ για  «μια συμβιβαστική επιλογή συνάντησης στην Πράσινη Γραμμή, η οποία θα λάμβανε υπόψη τα συμφέροντα και των δύο Κοινοτήτων του νησιού.» Ηταν καιρός η Ρωσία να προσγειώσει ξένους και δικούς μας  στη νομιμότητα.Γιατί οσες φορές ξένοι διπλωμάτες  και αξιωματούχοι (μόλις πρόσφατα και ο βρετανός ΥΠΕΞ) έκαναν τα σούτα φέρτα τους στα κατεχόμενα και προέβαιναν σε δηλώσεις έξω από το «προεδρικό» του ψευδοκράτους , δεν υπήρχαν αντιδράσεις.Εθίστηκαν στο γεγονός που τους επιβλήθηκε από έξω πως « το δίκαιο  του ισχυρού» και όχι της νομιμότητας ισχύει.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε  πως ο αμερικανός ομόλογος του Ρώσου ΥΠΕΞ κ. Τζ.Κέρι όταν έλθει στην Κύπρο  να ακολουθήσει το παράδειγμα του Λαβρόφ.

ΥΓ.Η Τουρκία με το πρόσχημα της προστασίας των Τουρκομάνων στα συριακά εδάφη  στόχευε να εισβάλει και να καταλάβει αυτά τα εδάφη δημιουργώντας ακόμα ένα κρατίδιο δορυφόρο.Οπως έκανε άλλωστε και με την Κύπρο.Ο  Τούρκος ΥΠΕΞ στην χθεσινή του δημοσιογραφική διάσκεψη στα κατεχόμενα ισχυρίστηκε πως από έκτοτε επιβλήθηκε ειρήνη.Μια τέτοια «ειρήνη» με Γκρίζους Λύκους -δολοφόνους-θέλει να επιβαλει και στην Συρία αλλά ευτυχώς η Ρωσία της έκοψε τα φτερά.