Ο βουλευτής Γ. Λουκαϊδης κατηγορεί την κυβέρνηση για πλιάτσικο στους Η.Ο.

 

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης έκανε λόγο για πλιάτσικο που ετοιμάζουν οι κυβερνώντες στους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς.

“Οι κυβερνώντες δεν μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν,det_NoSales έστω, με τα αμείλιχτα ερωτήματα που θέσαμε χθες αναφορικά με το πλιάτσικο που ετοιμάζουν για τους κερδοφόρους Ημικρατικούς Οργανισμούς” είπε ο κ. Λουκαϊδης και διερωτήθηκε “αποτελεί ή όχι λεηλασία του δημόσιου πλούτου η παράδοση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιώτες, όταν για το πρώτο εννιάμηνο του 2015, μόνο η cyta κατέγραψε 93 εκατομμύρια ευρώ κέρδη, πριν την φορολογία;”

“Αποτελεί ή όχι λεηλασία των φορολογούμενων η μεταφορά στις πλάτες τους μέχρι και 100εκ. ευρώ για τους υπαλλήλους που θα μεταφερθούν στο κρατικό μισθολόγιο, χωρίς σε καμία περίπτωση να υπάρχει μια τέτοια ανάγκη, μόνο και μόνο για να αυξηθούν περαιτέρω τα κέρδη του ιδιώτη επενδυτή; Θα βιώσουν ή όχι λεηλασία οι καταναλωτές από τα ιδιωτικά μονοπώλια, ολιγοπώλια και καρτέλ που θα δημιουργήσουν οι κυβερνώντες, όταν ακόμη και το ΚΕΒΕ, ήδη διαμαρτύρεται για τις αυξήσεις στα λιμενικά τέλη που προωθεί η κυβέρνηση;” συνέχισε ο κ. Λουκαϊδης.

Είπε ακόμη ότι το ΑΚΕΛ προειδοποιεί τους κυβερνώντες ότι όσοι θα ενέχονται σε μια ενδεχόμενη λεηλασία του δημόσιου πλούτου θα υπόκεινται σε σοβαρότατες ευθύνες που θα κληθούν να απαντήσουν και τώρα και στο μέλλον.

Τους καλούμε, κατέληξε, για όσες υπαρκτές ανάγκες υπάρχουν για προσλήψεις στη δημόσια υπηρεσία να αντλήσουν προσωπικό από τις μαύρες λίστες της ανεργίας , αφήνοντας τους υπαλλήλους των ημικρατικών στις δουλειές όπως είναι και η επιθυμία τους.

Εξάλλου ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας.

Σε σημερινές δηλώσεις του μετά την επιτροπή Οικονομικών, είπε ότι με εξαίρεση την ΠΑΣΥΔΥ, άλλες 17 συνδικαλιστικές οργανώσεις κατήγγειλαν ενώπιον της Επιτροπής την κυβέρνηση ότι δεν τους ρώτησαν, δεν έγινε κοινωνικός διάλογος. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, η κυβέρνηση όφειλε να το πράξει, είπε και την καλούμε να το κάνει έστω και τώρα, είπε.

Βάσει των τοποθετήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, η φορολογική μεταρρύθμιση είπε, καταργεί πρόνοιες συλλογικών συμβάσεων, παραβιάζοντας υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις και αυτό θα πρέπει να το εξετάσουμε, κατέληξε.