Γαζωμένο από σφαίρες βρέθηκε το πτώμα του τρομοκράτη Αμπαούντ

 

Σκοτώθηκε ο εγκέφαλος των επιθέσεων κατά τη χθεσινή έφοδο στο Παρίσι

 

Οι γαλλικές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα  ότι ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, είναι μεταξύ των νεκρών της χθεσινής αστυνομικής εφόδου στο προάστιο Σεν Ντενί της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη του έτερου καταζητούμενου τρομοκράτη, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.2E8D9D058DB21F61DC71A7B1F1D241A5

Από χθες ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ο 28χρονος Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ ο οποίος φέρεται να ενορχήστρωσε το κύμα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι είναι νεκρός, ωστόσο οι γαλλικές αρχές δεν είχαν επιβεβαιώσει ότι ήταν ένα από τα θύματα της χθεσινής εφόδου.

Τελικά, η εισαγγελία ανακοίνωσε λίγο πριν το μεσημέρι, ότι σκοτώθηκε ο επικεφαλής τζιχαντιστής.
«Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ αναγνωρίστηκε επισήμως, μετά την σύγκριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, ως ένας από τους νεκρούς κατά την χθεσινή αστυνομική έφοδο» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας.
Το πτώμα του εντοπίστηκε μέσα στα συντρίμμια «γαζωμένο από σφαίρες» και κατακρεουργημένο. Η κακή κατάσταση στην οποία ήταν το πτώμα- λόγω της σφοδρής ανταλλαγής πυρών και των εκρήξεων-δυσχέρανε την διαδικασία της ταυτοποίησης.

Αρχικά η αστυνομία θεώρησε ότι ο Αμπαούντ που μεγάλωσε στο Βέλγιο, αλλά το 2014 είχε αναχωρήσει για την Συρία, βρισκόταν στην εν λόγω χώρα ενόσω εξελίσσονταν η εκστρατεία του τρόμου στο Παρίσι, ωστόσο έρευνες και στοιχεία από μαρτυρίες και υποκλαπείσες συνομιλίες οδήγησαν τις αρχές στο διαμέρισμα όπου πραγματοποιήθηκε χθες η έφοδος.
Το δεύτερο θύμα, η 26χρονη καμικάζι που ανατινάχτηκε, φέρεται να είναι ξαδέρφη του διαβόητου τζιχαντιστή.
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ο αριθμός των θυμάτων της εφόδου, αφού νωρίτερα, ο αναπληρωτής διοικητής των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομία (BRI), δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει και τρίτος τρομοκράτης θαμμένος κάτω από τα συντρίμμια του διαμερίσματος.
Δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας La Derniere Heure,(Τελευταία Ωρα) αναφέρει ότι ενδέχεται να είναι νεκρός και ο έτερος καταζητούμενος τρομοκράτης, Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Ωστόσο ο τελευταίος εξακολουθεί να αναζητείται από τις αρχές.
Μάλιστα πηγή που μίλησε στην βελγική la Capitale και φέρεται να γνωρίζει τον τζιχαντιστή, δηλώνει ότι είδε τον Σαλάχ στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Σαλάχ επιχείρησε να τον χρησιμοποιήσει ως ενδιάμεσο για να στείλει μήνυμα στον αδερφό του Μοχάμεντ που συνελήφθη και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος. Ο τζιχαντιστής φέρεται να έχει «μετανιώσει» για τις πράξεις του, καθώς θεωρεί ότι «ξεπέρασε τα όρια», αλλά όπως είπε δεν μπορεί να επιστρέψει, καθώς θα θέσει σε κίνδυνο την οικογένειά του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι φοβάται αντίποινα από το Ισλαμικό Κράτος.