Εβαλε το σώμα του ασπίδα για να σώσει την κοπέλα του

 

94F1F73099E587CCB75C9F740C51C539

Ο Βρετανός Μάικλ Ο’ Κόνορ και η Γαλλίδα σύντροφός του, Σάρα Μπαντέλ Κρέι

Ήθελαν να περάσουν ένα όμορφο βράδυ βλέποντας την αγαπημένη τους μπάντα. Όμως η νύχτα της συναυλίας των Eagles Of Death Metal στο Μπατακλάν κατέληξε σε έναν εφιάλτη που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή στον Μάικλ Ο’ Κόνορ και την Γαλλίδα σύντροφό του, Σάρα Μπαντέλ Κρέι.

Ο 30χρονος Βρετανός μίλησε στο BBC και θυμάται τις τραγικές εκείνες στιγμές: «είδα δυο νέους ανθρώπους στο πίσω μέρος του συναυλιακού χώρου που είναι για όρθιους. Μας διέταξαν να ξαπλώσουμε όλοι κάτω στο πάτωμα. Και τότε άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως προς όλες τις κατευθύνσεις με τα όπλα τους, που έμοιαζαν με καλάσνικοφ».

Ο Μάικλ πίστεψε ότι επρόκειτο να πεθάνει, αλλά πριν συμβεί αυτό ήθελε να σώσει πάση θυσία την κοπέλα του. Έτσι, λειτούργησε ως ανθρώπινη ασπίδα, προσπαθώντας με το σώμα του να καλύψει την Κρέι για να την προστατεύσει από τις σφαίρες.

Πρόλαβε να της ψελλίσει «σ’ αγαπώ», περιμένοντας πως σύντομα μια από τις σφαίρες των τζιχαντιστών θα τον σκότωνε, όμως η Σάρα του απάντησε «μην ανησυχείς, θα βγούμε κι οι δυο μας ζωντανοί από εδώ μέσα».

Η συνεχεία ήταν φυσικά ακόμη πιο φρικιαστική, σύμφωνα με τον Βρετανό, καθώς «είδα ανθρώπους τραυματισμένους να έχουν τις αισθήσεις τους αλλά να προσπαθούν να καταπνίξουν το αίσθημα να φωνάξουν από τον πόνο, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί. Άλλοι παραδίπλα έκαναν πως είναι νεκροί για να γλιτώσουν».

Θυμάται επίσης πως από ένα σημείο και μετά, οι δράστες είχαν ανέβει στους εξώστες και πυροβολούσαν εκεί στον κεντρικό χώρο όπου βρίσκονταν όλοι, πεσμένοι στο πάτωμα.

Το μαρτύριο τους έλαβε τέλος περίπου 75 λεπτά αργότερα, όταν η γαλλική αστυνομία εισέβαλλε στο Μπατακλάν και σκότωσε τους δράστες.

«Ήταν μια στιγμή απόλυτης ανακούφισης. Δεν έχω αισθανθεί τόση χαρά ξανά σε ολόκληρη τη ζωή μου. Ήμουν τόσο χαρούμενος που είδα τους αστυνομικούς, παρόλο που μέσα μου ακόμη είχα έναν φόβο πως ανά πάσα στιγμή οι άνθρωποι αυτοί μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια βόμβα και να ανατιναχθούμε όλοι», λέει ο Ο’ Κόνορ.

«Φεύγοντας από τον συναυλιακό χώρο, το αίμα που είχε χυθεί στο πάτωμα ξεπερνούσε το ένα εκατοστό. Εγώ και η κοπέλα μου σκαρφαλώσαμε πολλά πτώματα μέχρι να καταφέρουμε να βγούμε από το σωρό και να βρούμε την έξοδο. Την στιγμή που βγήκα από το Μπατακλάν, μόνο τότε κατάλαβα τι ακριβώς είχα βιώσει», καταλήγει ο 30χρονος Βρετανός.