ΑΚΕΛ:Κατόπιν εορτής η πρωτοβουλία του Προέδρου για αναδιαρθώσεις δανείων»

 

Το ΑΚΕΛ με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου  του Γιώργου Λουκαΐδη   αναφερόμενο στις χθεσινές δηλώσεις του ΠτΔ Ν.Αναστασιάδη υποδεικνύει  πως η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για τα ΜΕΔ είναι κατόπιν εορτής. Συγκεκριμένα αναφέρει:ΔΑΝΕΙΑ11445068189

«Προβληματισμό προκαλεί η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για τα ΜΕΔ και θα δώσει οδηγίες στις τράπεζες να προχωρήσουν με δίκαιες αναδιαρθρώσεις. Θυμίζουμε στον ΠτΔ την ετυμολογία της λέξης πρωτοβουλία και ότι αυτό που παρουσιάζει σήμερα ως πρωτοβουλία είναι στην ουσία κινήσεις σκοπιμοτήτων που γίνονται κατόπιν εορτής. Είναι η Κυβέρνηση Συναγερμού που έδωσε όλα τα όπλα μονομερώς στις τράπεζες. Είναι ο ίδιος προσωπικά που ανέπεμψε και ανέφερε το σύνολο των διατάξεων για προστασία της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης. Η επιδείνωση της δυνατότητας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών λιτότητας που οι ίδιοι εφάρμοσαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Για αυτό και φέρουν ακεραία την ευθύνη.

Σήμερα, υπό το βάρος της κοινωνικής πίεσης νιώθουν την ανάγκη δημιουργίας προσδοκιών προστασίας των νοικοκυριών. Ξεχνούν ότι το πλαίσιο και οι κίνδυνοι για πώληση κατοικιών και για ξεσπίτωμα νοικοκυριών είναι το αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών επιλογών. Σε αυτή τη διαδικασία να είναι βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν απέναντι τους».

Για τα πανηγύρια του ΥΠΟΙΚ

Σε αλλη δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ  καταγγέλλει πως :

«Ο Υπουργός Οικονομικών για μια ακόμη φόρα επιχείρησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση στην οικονομία εκμεταλλευόμενος τα εύγε των τροϊκανών και των οίκων αξιολόγησης. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι τα εύγε των ξένων και το success story των κυβερνώντων, είναι φτιαγμένα με τον πόνο, την δυστυχία και τις τεράστιες δυσκολίες των πολλών μη προνομιούχων, που υποφέρουν και καλούνται να υποφέρουν ακόμη περισσότερο προς όφελος των ελάχιστων προνομιούχων και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων».