Στρατιωτικού χαρακτήρα το κτύπημα στο Παρίσι, λένε οι Ισραηλινοί

Στόχος της τρομοκρατικής επίσης η δολοφονία Ολάντ και του  Γερμανού ΥΠΕΞ

Το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι που συντάραξε όλη την Ευρώπη ήταν αποτέλεσμα συμμαχίας μεταξύ της Αλ Κάιντα και του ISIS, αναφέρουν απόλυτα αξιόπιστες πηγές των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών.arp4333972_0

Και δεν ήταν ένα τυφλό τρομοκρατικό κτύπημα, όπως φάνηκε, αλλά μια συντονισμένη ενέργεια στρατιωτικού χαρακτήρα με αντικειμενικό στόχο την δολοφονία του Γάλλου πρόεδρος Φ.Ολάντ με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Φ.Β.Στάινμάγιερ στο Stade de France.

Η όλη ενέργεια αποφεύχθηκε όταν ένας εκ των τρομοκρατών, που είχε καταφέρει να βρει εισιτήριο για τα επίσημα του γηπέδου, πολύ κοντά στον πρόεδρο της Γαλλίας και τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών για να “παρακολουθήσει” το Γαλλία – Γερμανία εντοπίστηκε σε έλεγχο στην είσοδο του γηπέδου από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να ανατιναχθεί επί τόπου!

Εναλλακτικά θα προκαλούσε μακελείο πολύ κοντά στους δύο άνδρες, την ίδια ώρα που ο τρόμος θα ξεσπούσε μέσω των άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Οι αρχές εντόπισαν τον τρομοκράτη όταν αυτός προσπάθησε να μπει στο “Stade de France” φορώντας ένα γιλέκο, ζωσμένο με εκρηκτικά.

Οι σωματοφύλακες του Γάλλου προέδρου έπρεπε να αποσπασθούν από δύο εκρήξεις εκτός του σταδίου, όμως αντέδρασαν γρήγορα και “φυγάδευσαν” τον πρόεδρο από το γήπεδο.

Ένα τέτοιο χτύπημα, συντονισμένο σε τόσα πολλά διαφορετικά μέρη από μια μεγάλη ομάδα χρειάζεται μήνες προετοιμασίας, ακριβής πληροφόρηση, και ποικιλία οπλισμού οπως και αποφασισμένους ψυχρούς εκτελεστές, οι οποίοι να στηρίζονται από επιτελικό και υποτηρικτικό προσωπικό.

Στόχος των τρομοκρατών  ήταν να προκληθεί  φονική έκρηξη στο “Stade de France”, στο κατάμεστο από 80.000 θεατές, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Γαλλίας – Γερμανίας.

Τρία λεπτά αργότερα ένας άλλος ανατινάχθηκε κοντά στο γήπεδο της γαλλικής πρωτεύουσας κι ένας τρίτος πυροδότησε τα εκρηκτικά κοντά σε κατάστημα McDonald, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου.

Οι εκρήξεις έλαβαν χώρα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Δημιουργήθηκε σύγχυση μεταξύ των θεατών, όχι όμως τέτοια που να μην είναι διακριτή η διαφορά από τις απλές κροτίδες.

Ένας εκ των τρομοκρατών φώναξε πριν πεθάνει “Η εξωτερική πολιτική του Francois Hollande είναι υπέυθυνη” ένας άλλος φώναξε “Αυτό είναι για την Συρία!” καθώς ξεκίνησε να γαζώνει τον κόσμο σε ένα εστιατόριο:

Οι υπόλοιπες επιθέσεις σε τουλάχιστον έξι τοποθεσίες ήταν ένα απλό υποσενάριο πρόκλησης τρόμου και αντιπερισπασμού από τον κύριο στόχο για να συγχύσουν τις γαλλικές δυνάμεις Ασφαλείας και να τους κάνουν να τρέχουν σε διάφορες κατευθύνσεις.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι υπήρχε και μια  δεύτερη ομάδα  υποστήριξης από οδηγούς, που οδήγησαν τους τρομοκράτες στις σκηνές της επίθεσης και ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν στην διαφυγή επιζώντων.

Έδωσαν στους επιτιθέμενους τις εκρηκτικές ζώνες τους, τα αυτόματα όπλα τους, και χρησίμευσαν σαν “τσιλιαδόροι” που παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις κινήσεις των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ φωτογράφιζαν τα γεγονότα.

Ένα κέντρο διοίκησης σχεδίασε τις επιθέσεις, στρατολόγησε πράκτορες, διηύθυνε και συντόνισε, και οργάνωσε τις επικοινωνίες μεταξύ διαφορετικών ομάδων.

Εν ολίγοις τουλάχιστον 200 άτομα συμμετείχαν σε διάφορα επίπεδα, και συμμετείχαν ενεργά τους τελευταίους δύο μήνες προκεχωρημένου σχεδιασμού.

Οι Ισραηλινοί έχουν πληροφορίες ότι πριν την επίθεση είχαν δημιουργηθεί “νοσοκομεία” με μουσουλμάνους χειρουργούς που θα περιέθαλπταν τους τραυματίες τρομοκράτες μόλις θα φυγαδεύονταν από το κέντρο της πόλης.

Συνολικά στις επιθέσεις εκτιμάται ότι συμμετείχαν περισσότεροι από 20 τρομοκράτες.
Η πολλαπλή επίθεση θυμίζει ιδιαίτερα εκείνην που είχε πραγματοποιηθεί στην ινδική μεγαλούπολη Μπουμπάι (Βομβάη), που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 166 άνθρωποι το Νοέμβριο του 2008!