Σαρκοζί: Χρειαζόμαστε την βοήθεια της Ρωσίας για να το εξολοθρεύσουμε το ΙΚ

“Είμαστε σε πόλεμο με το ISIS και χρειαζόμαστε την βοήθεια της Ρωσίας για να το εξολοθρεύσουμε” δήλωσε πριν από λίγο ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Ν.Σαρκοζί ανοίγοντας τον δρόμο για πολύ σοβαρές συνομιλίες μεταξύ του Β.Πούτιν και του Μ.Ομπάμα στη σύνοδο κορυφής των G-201021619078

H Δύση δημιούργησε έναν τρομακτικό “Φρανκεστάιν” και έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας είχε την Κυριακή το πρωί συνάντηση με τον πολιτικό διάδοχό του, Φρανσουά Ολάντ, εξ αφορμής των τραγικών γεγονότων της Παρασκευής στο Παρίσι.

Εξερχόμενος του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων, ο Νικολά Σαρκοζί έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχει μια μεγάλη αναστάτωση και, υπό αυτές τις συνθήκες, το καθήκον μου είναι να επισημάνω ότι οδηγούμαστε σε ένα κλίμα πολεμικής σύγκρουσης. Δήλωσα στον Φρανσουά Ολάντ ότι θα πρέπει να προσαρμόσουμε καταλλήλως τις αντιδράσεις μας, να τροποποιήσουμε την εξωτερική πολιτική της Γαλλίας και να προβούμε σε δραστικές αλλαγές στα ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας.

Είμαστε σε πόλεμο, κάποιοι κάνουν πόλεμο εναντίον μας και ο κίνδυνος που μας απειλεί από αυτά τα γεγονότα είναι πραγματικός. Θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας την επικινδυνότητα μιας κατάστασης που υφίσταται εδώ και πολύ καιρό, όπως γνωρίζουμε».

Σε πλήρη αντίθεση με τις κατευναστικές δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Νικολά Σαρκοζί απηύθυνε πολεμικό κάλεσμα για την αντεπίθεση της Ευρώπης στο ISIS των τζιχαντιστών: «Χρειαζόμαστε βοήθεια από όλο τον κόσμο -και ιδιαίτερα από τη Ρωσία- προκειμένου να εξολοθρεύσουμε τους Daech (ακρωνύμιο, αλλά και υποτιμητικός χαρακτηρισμός εις βάρος των τζιχαντιστών)».

Σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα, ο Νικολά Σαρκοζί ζήτησε αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής, σημειώνοντας ότι «ναι μεν δεν υπάρχει άμεση σύνδεση της τραγωδίας με τους πρόσφυγες, όμως, αναπόφευκτα εγείρεται το σχετικό ερώτημα».