Ενοχλήθηκε η Ντόχερτυ και λέει πως λανθασμένα της αποδόθηκαν δηλώσεις(!)

Οι φωτογραφίες ωστόσο της Μιλιέτ είναι αδιάψευστα τεκμήρια
Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε για δεξίωση της Πρεσβείας στα κατεχόμενα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “δηλώσεις που αποδόθηκαν στην Πρέσβειρα Καθλήν Αν Ντόχερτυ στην ετήσια δεξίωση της Πρεσβείας στη Λευκωσία στις 5 Νοεμβρίου είναι αναληθείς”.

epa03735028 An American flag flies in the wind near the landmark 'Brandenburg Gate' in Berlin, Germany, 07 June 2013. U.S. President Barack Obama is expected to deliver a speech on the German-American relationship at the Brandenburg Gate during his scheduled visit to Berlin on 19 June. EPA/RAINER JENSEN

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “ούτε η Αμερικανίδα Πρέσβειρα, ούτε κάποιος άλλος Αμερικανός διπλωμάτης που ήταν παρών, προέβησαν σε οποιαδήποτε δήλωση σε σχέση με τον τουρκικό στρατό. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ απορρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη λανθασμένη απόδοση και τα ανακριβή δημοσιεύματα στον Τύπο”.

“Η Αμερικανική Πρεσβεία επαναβεβαιώνει εμφαντικά ότι η πολιτική της για την Κύπρο δεν έχει αλλάξει”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ωστόσο  η φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Μιλλιέτ είναι αποκαλυπτικές  και  έχουν απαθανατίσει την  κα πρέσβειρα    να υποδέχεται  σε  ξενοδοχείο  της κατεχόμενης Λευκωσίας τους διοικητές του τουρκικού στρατού.