ΕΥΡΩΚΟ:Κάπως αργά θυμήθηκε την Ευρώπη ο κ.Αβέρωφ…

Οξύνονται οι σχέσεις ΔΗΣΥ -ΕΥΡΩΚΟ με την πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου για αύξηση του εκλογικού μέρου στο 5%, παρότι το δεύτερο μετέχει με έναν υπουργό (τον κ. Κουγιάλη ) στην κυβέρνηση Αναστασιάδη.
Ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Επιτροπής του ΕΥΡΩΚΟ Γιώργος Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας τις χτεσινές δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ανέφερε:euroko_607_405_577_324
«Τόση βιασύνη να μοιάσουμε στην Ευρώπη δεν είχαμε ποτέ. Κάπως αργά θυμήθηκε την Ευρώπη ο κ. Αβέρωφ. Εδώ και δέκα χρόνια δεν είδαμε ποτέ τον κ. Αβέρωφ να έχει την ίδια όρεξη και να ενεργεί με την ίδια ταχύτητα για να κάνουμε αλλαγές για να μοιάσουμε στην Ευρώπη.
Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου θυμήθηκε τώρα λίγο πριν από τις εκλογές ότι έχουμε μεσαιωνικό εκλογικό σύστημα και πρέπει άρον άρον να τον αλλάξουμε για να γίνουμε Ευρωπαίοι.
Ο κ. Αβέρωφ ξεχνά ότι ο ΔΗΣΥ και ο ιδρυτής του Γλαύκος Κληρίδης έδωσαν μάχες για να επιβάλλουν το σημερινό σύστημα της απλής αναλογικής.
Ο κ. Αβέρωφ για να μας πείσει για την πρόθεση του να αλλάξει το εκλογικό μέτρο, χρησιμοποίησε ατυχέστατα τις ευρωεκλογές στην Κύπρο.
Αν ο κ. Αβέρωφ άνοιγε λίγο ακόμα την εικόνα του και έβλεπε το τι γίνεται στις Ευρωεκλογές σε ολόκληρη την Ευρώπη, τότε θα άλλαζε και ό ίδιος άποψη για τα όσα ατυχέστατα προσπαθεί να επιβάλλει.
Υποδεικνύουμε στον κ. Αβέρωφ ότι οι έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο κατανέμονται με ισότιμο, αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο ώστε τα μικρά κράτη όπως η Μάλτα, η Κύπρος και το Λουξεμβούργο να έχουν τουλάχιστον 6 έδρες και να έχουν ισότιμο λόγο και παρουσία στις αποφάσεις μαζί με τις μεγάλες χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ιταλία.
Με τη λογική του κ. Αβέρωφ οι μικρές χώρες σύμφωνα με το μέγεθος τους θα έπρεπε να έχουν ένα ή κανένα ευρωβουλευτή.
Τέλος καλούν  τον κ. Αβέρωφ αφού θέλει τόσο πολύ να γίνει το εκλογικό σύστημα δημοκρατικότερο, να ξεκινήσει με την απλή αναλογική πρώτα πριν προχωρήσει με όλα τα άλλα», κατέληξε ο κ.Ζαχαριάδης.