Ο 30χρονος Μολδαβός που φέρεται να υπεξαίρεσε 3,5 εκ.δολάρια…δεν έχει χρήματα να πληρώσει δικηγόρο

Ούτε και σήμερα δεν ξεκίνησε η ακρόαση της αίτησης για έκδοση στις ΗΠΑ του 30χρονου Μολδαβού που κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για παράνομη ηλεκτρονική μεταφορά χρηματικού ποσού πέραν των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων .89BB6F9619811B37E5397E7D9CDAEF80

Ο Μολδαβός ζήτησε να του παραχωρηθεί νομική αρωγή ισχυριζόμενος ότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα για να πληρώσει δικό του δικηγόρο.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής , Εισαγγελέας Ελένη Λοϊζίδου ζήτησε όπως υποβληθεί έκθεση του Γραφείου ευημερίας προκειμένου να διαφανεί η οικονομική κατάσταση του 30χρονου βάση της οποίας θα ληφθεί απόφαση από το δικαστήριο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης διέταξε αναβολή της υπόθεσης για την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί και όπως μέχρι τότε ο 30χρονος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Τον 30χρονο αναζητούσαν οι αρχές των ΗΠΑ, για παράνομη ηλεκτρονική μεταφορά χρηματικού ποσού πέρα των 3,5 εκατ. δολαρίων και για απάτες αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά το 2012 με 2015 στην Αμερική.

Ο 30χρονος συνελήφθη από μέλη του ΤΑΕ Πάφου, ύστερα, από σχετικό μήνυμα της INTERPOL και αφού διαπιστώθηκε ότι στις 21/8/2015 είχε αφιχθεί στην Κύπρο και διέμενε σε οικία στην Πάφο.

Στη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε, με γραπτή του συγκατάθεση, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής