AKΕΛ:Οι κυβερνώντες δεν μπορούν να ξεγελάσουν την κοινωνία για το ξεπούλημα των ημικρατικών

Εντονη κριτική άσκησε εκ νέου το ΑΚΕΛ απ’ αφορμή τις μεθοδεύσεις της κυβ΄ρνησης για το ξεπούλημα της ΑΗΚ και άλλων ημικρατικών οργανισμών.

Óå äßùñç ðñïåéäïðïéçôéêÞ óôÜóç åñãáóßá êáôÞëèå óÞìåñá ôï ðñïóùðéêü ôçò ÁÇÊ,Ëåõêùóßá, 25 Éïõíßïõ 2015.ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Ο  Εκπρόσώπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδη κατάγγειλε σήμερα  ότι:

«Η πλειοψηφική και ολοένα αυξανόμενη αντίδραση κατά του νεοφιλελεύθερου παραλογισμού και των ιδεολογικών εμμονών των κυβερνώντων για ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και για παράδοση τους στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, έχει οδηγήσει την ηγεσία και την κυβέρνηση του Συναγερμού σε ένα αλαλούμ δηλώσεων και σε συνεχείς αντιφάσεις.

Ειδικότερα, τη μια μέρα ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε στη Βουλή ότι δεν υπάρχει ζήτημα ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ ή άλλου οργανισμού πέραν της CYTA. Την αμέσως επόμενη μέρα όμως, ο Υπουργός Εμπορίου παρουσίασε μια προκατασκευασμένη ως προς τα αποτελέσματα της μελέτη, με στόχο την παραπέρα προώθηση των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ.

Κάτω από το βάρος των ογκούμενων αντιδράσεων και της απομόνωσης στην οποία έχουν βρεθεί, είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες είτε βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση, είτε νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν την κοινωνία, τις πολιτικές δυνάμεις και τους εμπλεκόμενους φορείς ως προς τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού τούτη τη φορά θα αποτύχει στην προώθηση των μεθοδεύσεων της για ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και ότι τελικά θα πρυτανεύσει το συμφέρον των καταναλωτών, των φορολογουμένων, των εργαζομένων και της οικονομίας γενικότερα και όχι ορισμένων μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.» κατέλεηξε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.