Νέα αμυντική συνθήκη Ρωσίας-Συρίας

 

5χιλ.ρώσοι στρατιώτες μεταβαίνουν στην Συρία για να εκπαιδευσουν το συριακό στρατό

5.000 Ρώσοι στρατιώτες θα μεταβούν στη Συρία ενώ θα υπάρξει νέα αμυντική συνθήκη Ρωσίας-Συρίας διάρκειας 15 ετών. Αυτά είναι τα κύρια σημεία της συμφωνίας Β.Πούτιν και Μ.Άσαντ μετα την αιφνιδιαστική επίσκεψη του τελευταίου συνοδείας Su-35 στη Μόσχα. Ταυτόχρονα όπως έγινε γνωστό μεταφέρθηκαν άρματα μάχης Τ-90S στη Λαττάκεια.CR05s0uUEAIYb1Y

O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνάντησε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στο Κρεμλίνο σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη του τελευταίου στη Μόσχα χτες.Σύμφωνα με ρωσικά Μ.Μ.Ε η  μεταφορά του Μ.Άσαντ στην Ρωσία εγινε με μαχητικά Su-35 τα οποία συνόδευαν τον πρόεδρο της Συρίας από το αεροδρόμιο της Λαττάκεια προς τη Μόσχα.

Σύμφωνα με αναλυτές, είναι σίγουρο ότι “ο Β.Πούτιν δήλωσε την υποστήριξη του στην κυβέρνηση του Άσαντ και τον διαβεβαίωσε ότι η 56274344c46188a6228b45c4αντιτρομοκρατική επιχείρηση που διεξάγει η ρωσική αεροπορία θα οδηγήσει σε δραματικές αλλαγές στην περιοχή”.

Επιπλέον, ο Άσαντ έδειξε την προθυμία του να επεκτείνει την συνεργασία του με τη Ρωσία η οποία και θα τον βοηθήσει να ξαναχτίσει την Συρία αύριο…

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε:

Νέα αμυντική συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών που θα καλύπτει μια περίοδο 15 ετών.

Εκσυγχρονισμός και αναδιαμόρφωση του στρατού της Συρίας την περίοδο 2015-2020 και αποστολή 5.000 ρώσων στρατιωτικών “συμβούλων” στη Συρία.

Πολιτική στρατηγικής και σχέδιο διαχείρησης της κρίσης. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό καθώς θα είναι το σχέδιο πολιτικής και διπλωματικής αντεπίθεσης της Μόσχας στις συνομιλίες με ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία .

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις NDF της Συρίας θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν άρματα μάχης Τ-90S εναντίον των ισλαμιστών.CR18AJqUEAAHI23

Ο συριακός στρατός μέχρι στιγμής χρησιμοποιεί T-55, T-62, T-72 ενώ τα καινούρια T-80 τα χρησιμοποιεί η τρίτη ταξιαρχία της Συρίας στη Δαμασκό από τον Δεκέμβρη του 2014!

Η Μόσχα έχει ήδη μεταφέρει Τ-90 στη Λαττάκεια.

Ο Β.Πούτιν κατα τη συνάντηση με τον Σύρο ομόλογο του  ότι:« σε μια πολιτική λύση η   αποφασιστική λέξη χωρίς αμφιβολία ανήκει μόνο στον λαό της Συρίας”.

Ο Μ.Άσαντ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν και τόνισε ότι “οι τρομοκράτες θα είχαν καταλάβει περισότερο έδαφος αν δεν υπήρχε η ρωσική στρατιωτική βοήθεια. Τα πολιτικά βήματα ακολουθούν την στρατιωτική δράση…”