Η Βουλή απορρίπτει τηλεδιάσκεψη με τον πρώην διοικητή της Κ.Τ.Κ για συμμετοχή σε συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης

Στην Νομική Υπηρεσία παραπέμπει η Επιτροπή Θεσμών την απαντητική επιστολή του πρώην ΔΚΤ Αθανάσιου Ορφανίδη για να συμμετάσχει στη συνεδρία της, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 3 Νοεμβρίου.

Σε σημερινή της συνεδρία η Επιτροπή Θεσμών, αποφάσισε ότι δεν θα δεχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης τον κ. Ορφανίδη, καθώς όπως υποστηρίζουν τα μέλη της, τα όσα έχει να πεί, θα πρέπει να τεθούν ενώπιον των αρχών και όχι στη Βουλή, δεδομένης της σοβαροτητας των στοιχείων που αφορούν την οικονομική athanasisosκαταστροφή του τόπου.

Tο θέμα, θα τεθεί εξάλλου και στη συσκεψη των πολιτικών αρχηγών την προσεχή Πέμπτη.

Οπως αποκάλυψε χθες το Sigma, και η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ  o πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεας, απάντησε θετικά στην πρόσκληση της επιτροπής Θεσμών για να συμμετάσχει στη συνεδρία που καθορίστηκε για τις 3 Νοεμβρίου στην οποία θα εξεταστούν οι συνθήκες αγοραπωλησίας της Uniastrum από την τράπεζα Κύπρου.

Στην απαντητική του επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών, την οποία εξασφαλίσε το Sigma, ο κύριος Ορφανίδης ενημερώνει ότι βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου κατοικεί και εργάζεται μόνιμα, όμως ζητεί να συμμετάσχει στη συνεδρία της τρίτης Νοεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης. Απευθύνει παράκληση να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις.

Διατυπώνει την ελπίδα, να συμβάλει στο έργο της επιτροπής Θεσμών ώστε να πληροφορηθούν επιτέλους οι πολίτες όπως τονίζει, για το πως έγινε η κλοπή περιουσιών των καταθετών, κατόχων αξιογράφων και μετόχων Κυπριακών τραπεζών και να αρχίσουν οι απαιτούμενες διορθωτικές ενέργειες από τις αρχές του τόπου.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρία κλήθηκαν και άλλοι επώνυμοι που ενδεχομένως να είχαν εμπλοκή στην αγορά της UNIASTRUM όπως Πόλυς Πολυβίου, Σταύρος Παντζιαρής, Κώστας Πουλλής, Γιάννης Κυπρής, Αντρέας Ηλιάδης, Ευδόκιμος Ξενοφώντος, Χρίστης Χατζημιτσής και Βάσος Σιαρλή.