Ο αρχηγός του ISIS, σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Τουρκίας

Ιρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο αρχηγός του ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, βρίσκεται σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Τουρκίας ενώ και ρωσικά ΜΜΕ τονίζουν πως νοσηλεύεται φρουρούμενος από εκατοντάδες ισλαμιστές. Το Ιράν “δείχνει” ευθέως την Τουρκία και τον Ρ.Τ.Ερντογάν, μόλις μία ημέρα αφού έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη μυστική του βάση με τους βαλλιστικούς πυραύλους να έχουν στοχοποιήσει Τουρκία και Ισραήλ!Ampou Mpakr Bagntanti_1

Ταυτόχρονα, η τρομοκρατική οργάνωση , “Ahrar al-Sham”, έμεινε “ακέφαλη” αφού ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν και σκότωσαν όλα τα ηγετικά της στελέχη!

O αρχηγός του ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, τραυματίστηκε σοβαρά στις αεροπορικές επιδρομές  που είχαν διεξάγει ιρακινές δυνάμεις με τη συνδρομή Ρώσων και Ιρανών και νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Τουρκίας! Αυτό μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ ενώ και τα ρωσικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν ότι ο al-Baghdadi είχε τραυματιστεί σοβαρά και είναι φρουρούμενος σε νοσοκομείο!

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν μάλιστα ότι “ο al-Baghdadi είναι τραυματισμένος και είχε νοσηλευτεί πρώτα σε νοσοκομείο της Al-Qaim το οποίο ήταν περικυκλωμένο από εκατοντάδες ισλαμιστές”.

Η πόλη της Al-Qaim βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Ιράκ στα σύνορα με τη Συρία.

Συγκεκριμένα, δύο ακόμη στελέχη του που τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής που τον μετέφερε επιβεβαίωσαν τον σοβαρό τραυματισμό του.

Στη συγκεκριμένη επίθεση σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη ισλαμιστές του ISIS.

Ταυτόχρονα, ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν στην Χομς την τρομοκρατική οργάνωση “Ahrar al-Sham” και σκότωσαν τον εμίρη της, Τσετσένο Abu Bakr al-Shishani.

Προηγουμένως, το πρακτορείο “SANA” ανέφερε ότι ο ηγέτης της “Ahrar al-Sham” Σεϊχης Omar Mustafa Al-Khodr, και το δεξί του χέρι Τσετσένος Khalid Abu Anas σκοτώθηκαν επίσης. Συνεπώς, αυτή η τρομοκρατική ομάδα έμεινε “ακέφαλη”.

Η οργάνωση “Ahrar al-Sham” αποτελεί την πιο μεγάλη συμμορία της “Fatah al Dzheish” (Liberation Army) μετά την “Dzhabhat en-Nusra.”

Την άνοιξη του 2015 η συμμορία “Ahrar al-Sham”, η οποία είχε στρατολογήσει ισλαμιστές από το βόρειο Καύκασο συμμετείχε στην κατάληψη Erich, Idlib και Jisr al-Shugurov.

Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της πόλης προέβησαν σε μαζικές εκτελέσεις πολιτών.

Πώς όμως τον εντόπισαν οι ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις; Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Βαγδάτη έχει συσταθεί το επιχειρησιακό κέντρο των “4+1” όπως λέγεται πλέον αποτελούμενο από αξιωματούχους του Ιράν, Ιράκ, Ρωσίας, Συρίας και Χεζμπολάχ. Στο επιχειρησιακό αυτό κέντρο γίνεται η ανάλυση και επεξεργασία των πληροφοριών που συλλέγονται για τους ισλαμιστικούς στόχους και το ISIS.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τομείς ευθύνης με προκαθορισμένες τις αρμοδιότητες του κάθε μέλους της συμμαχίας αυτής της νεοσύστατης “Υπηρεσίας Πληροφοριών Μέσης Ανατολής”.

Κάθε ένας που κυκλοφορεί οπλισμένος έξω σε Ιράκ και Συρία χαρακτηρίζεται αυτόματα ως “τρομοκράτης” ανεξαρτητα αν θεωρείται “μετριοπαθής” ή στρατιωτικός που το μετάνιωσε και αποσκίρτησε από τους τρομοκράτες ενώ το Ιράκ έχει το δικό του επιχειρησιακό χώρο όπως ακριβώς έχει και η Συρία. Τα επιχειρησιακά κέντρα Ιράν-Ιράκ-Ρωσίας-Συρίας είναι και αυτόνομα και συνδέονται μεταξύ τους με στρατιωτικούς συνδέσμους και αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών που αναλύουν τις πληροφορίες και καθορίζουν τους στόχους στην Συρία ενώ να σημειωθεί πως επιβλέπουν και τον Λίβανο και τις κινήσεις του ισραηλινού στρατού.

Οι δύο επιχειρησιακές αίθουσες συνδέονται άμεσα με την Τεχεράνη και την Μόσχα που παρέχουν επίσης άμεσα ότι χρειαστεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Η Δαμασκός είναι κυρίως επιφορτισμένη με τη συλλογή πληροφοριών και την εγκαθίδρυση μιας ευρείας από γεωγραφική άποψη μονάδας στο στυλ της “Ισραηλινής μονάδας 8200”.

Το Ιράν καθορίζει τους στόχους στο έδαφος σε κατηγορίες όπως, πρώτος, δεύτερος, τρίτος.

Η πρώτη κατηγορία έχει να κάνει με την ηγεσία πρώτου βαθμού και έχουν αναπτυχτεί περισσότερες από 50 κάρτες που περιγράφουν την προσωπικότητα του στόχου, τον ηγέτη που τον επηρεάζει άμεσα και τη γεωγραφική περιοχή που κινείται ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο Νο 1 στόχος, ο Abu Bakr al-Baghdadi.

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει τον έλεγχο οπλισμού από τακτικά μέχρι και πυρηνικά όπλα. Εποπτεύει τη μεταφορά οποιουδήποτε στρατιωτικού εξοπλισμού μέσω δορυφόρου, UAV, πρακτόρων στο έδαφος αλλά και αεροσκαφών επιτήρησης.

Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει την τοποθεσία των ένοπλων ομάδων και τον καθορισμό της ταυτότητας, την σύνθεση τους και τις πολεμικές τους προετοιμασίες καθώς και την περιοχή που θα δράσουν.