Διασώθηκαν χθες στον ποταμό Λιοπετρίου 13 πρόσφυγες από το Λίβανο

Δεκατρείς πρόσφυγες από το Λίβανο που επέβαιναν σε πλοιάριο εντοπίστηκαν και διασώθηκαν χθες βράδυ σε περιοχή στον ποταμό Λιοπετριού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις επτά χθες το απόγευμα λήφθηκε πληροφορία στη Λιμενική Αστυνομία ότι ανοικτά της περιοχής ποταμού Λιοπετριού εντοπίστηκε πλοιάριο με πρόσφυγες, οι οποίοι προέρχονταν από το Λίβανο.βρε_0

Ακατος της Λιμενικής Αστυνομίας μετέβη στην περιοχή, όπου εντόπισε το πλοιάριο, το οποίο δεν κινδύνευε να βυθιστεί, και το οδήγησαν με ασφάλεια στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας.

Επί τόπου έσπευσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας, Αστυνομία, Πολιτική Αμυνα και το Γραφείο Ευημερίας, μέλη των οποίων ανέλαβαν την ευθύνη για τη σίτιση και τον ιατρικό έλεγχο των προσφύγων.

Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 13 πρόσωπα, μέλη τριών οικογενειών από το Λίβανο. Εξι ανήλικα παιδιά και επτά ενήλικες, ανάμεσα τους και δύο έγκυες γυναίκες, οι οποίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου κρατήθηκαν για περίθαλψη.

Οι υπόλοιποι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου, ενώ ο καπετάνιος του πλοιαρίου συνελήφθηκε από την Αστυνομία.