Νεκρός ο αρχηγός του ISIS Αλ Μπαγκνταντί; -Βομβαρδίστηκε η αυτοκινητοπομπή που τον μετέφερε!

Η ιρακινή αεροπορία αξιοποιώντας πληροφορίες από το κοινό κέντρο επιχειρήσεων που έχουν συστήσει Ιράν- Iράκ-Ρωσία-Συρία και Χεζμπολάχ εντόπισε και βομβάρδισε την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον αρχηγό των τρομοκρατών ισλαμιστών του ISIS, Abu Bakr al -Baghdadi, σην δυτική Anbar κοντά στα σύνορα με τη Συρία ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη αν επέζησε των σφοδρών βομβαρδισμών.Ampou Mpakr Bagntanti_0

Το πλήγμα αυτό έρχεται μόλις λίγες ώρες αφού οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ παρέλαβαν τo πρώτο κινεζικό οπλισμένο drone CH-4B από το Πεκίνο για να δυναμώσουν οι επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών στο Ιράκ (δείτε σχετικά εδώ).

Υπενθυμίζουμε την διαταγή που έχει δώσει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν προς τις ρωσικές δυνάμεις στην Συρία: “Φερτε μου ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών”!

H Iρακινή πολεμική αεροπορία εντόπισε την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον αρχηγό του ISIS Abu Bakr al-Baghdadi στην δυτική Anbar κοντά στα σύνορα με τη Συρία σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.

” Η Ιρακινή πολεμική αεροπορία, βομβάρδισε την αυτοκινητοπομπή του τρομοκράτη Abu Bakr al-Baghdadi ενώ κατευθυνόταν στην Karabla για να συναντήσει διοικητές του ISIS” σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

“Ταυτόχρονα, βομβαρδίστηκε και η τοποθεσία της συνάντησης και πολλά μέλη του ISIS σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Η τύχη του δολοφόνου al-Baghdadi παραμένει άγνωστη καθώς όχημα προσπαθούσε να τον μεταφέρει μακριά. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει άγνωστη” είπε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

To CH-4B είναι συγκρίσιμο με το περίφημο αμερικανικό MQ-9 Reaper.

Είναι ένα μεικτό σύστημα αναγνώρισης και επίθεσης με πρόβλεψη μεταφοράς έξι βλημάτων συνολικού βάρους 250 με 345 κιλών.

Η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να φτάσει σε ύψη 5.000 μέτρων και έτσι παραμένει εκτός της ακτίνας δράσης των περισσότερων φορητων και μη αντιαεροπορικών συστημάτων. Έχει επιχειρησιακή διάρκεια από 30-40 ώρες αναλόγως του φορτίου του.