Ενα ασυνήθιστο σύννεφο πάνω από τον ουρανό της Νέας Ουαλλίας

Ένα σύννεφο ρολό  εμφανίστηκε στον ουρανό στα ανοικτά των ακτών της Νέας Νότιας Ουαλίας στις 7 Οκτώβρη του 2015roll-cloud-australia-1

Αυτό τo περίεργο είδος σύννεφου ανήκει στην κατηγορία Arcus και ονομάζεται σύννεφο ρολό. Εμφανίζονται αρκετά σπάνια και τα μακριά σύννεφα μπορεί να δημιουργηθούν κοντά σε προωθημένα ψυχρά μέτωπα.

Αναλυτικότερα, ένα καθοδικό ρεύμα από ένα ταχέως κινούμενο μέτωπο καταιγίδας μπορεί να προκαλέσει τον υγρό ζεστό αέρα να ανέβει σχηματίζοντας ένα σύννεφο. Όταν αυτό συμβαίνει ομοιόμορφα κατά μήκος ενός εκτεταμένου μετώπου, ένα κυλινδρικό σύννεφο ή αλλιώς σύννεφο ρολό μπορεί να σχηματιστεί.roll-cloud-australia-700x360
Κυλινδρικά σύννεφα μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν αέρα που κυκλοφορεί κατά μήκος του μεγάλου οριζόντιου άξονα του νέφους. Ένα σύννεφο ρολό δεν θεωρείται ότι είναι σε θέση να μετατραπεί σε έναν ανεμοστρόβιλο.

Στις εικόνες, ένα σύννεφο ρολό εκτείνεται σε μεγάλη απόσταση ως μία καταιγίδα που πλησιάζει ανοικτά των ακτών της Νέας Νότιας Ουαλίας στις 7 Οκτώβρη του 2015.

Το ασυνήθιστο φαινόμενο τραβάει την προσοχή των πολιτών κάνοντας τους να τραβούν μανιωδώς φωτογραφίες και βίντεο και να τα ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.