Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε ότι η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν και το Ιράκ ενώθηκαν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και είναι πολύ πιθανόν να νικήσουν, προειδοποιώντας ωστόσο ότι το κόστος της αποτυχίας θα είναι καταστροφικό για τη Μέση Ανατολή.

epa04898105 A handout picture released by Syria's official Syrian Arab News Agency (SANA) on 25 August 2015 of Syrian President Bashar al-Assad during a television interview with the Lebanese Al-Manar TV in Damascus, Syria, 24 August 2015. EPA/SANA / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Τα τέσσερα έθνη θα επιτύχουν “απτά αποτελέσματα”, σε αντίθεση με το διεθνή συνασπισμό υπό την αμερικανική ηγεσία, του οποίου η μακρά εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ έχει ακολουθηθεί από μια αύξηση της βίας, φέρεται να είπε ο κ. `Ασαντ σε μια συνέντευξη στην ιρανική τηλεόραση.

Η Συρία και οι σύμμαχοί της πρέπει να πετύχουν, διαφορετικά «θα είμαστε αντιμέτωποι με την καταστροφή ολόκληρης της περιοχής”, αναφέρει η Προεδρία της Συρίας στο λογαριασμό της στο Twitter, με αναφορά σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Άσαντ.

Ανέφερε επίσης να έχει  ότι οποιοδήποτε θέμα που αφορά το πολιτικό σύστημα της Συρίας και τους αξιωματούχους της είναι καθαρά εσωτερικό θέμα της Συρίας.