Συγχαρητήρια Πούτιν – Ομπάμα για την επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.ompama---poutin-tilefwniki-sunomilia-meta-apo-4-mines.w_l

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος Πούτιν ανέφερε τα ακόλουθα:

«Παρακαλώ δεχθείτε τις ειλικρινείς μου ευχές με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Κυπριακής Δημοκρατίας – την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Οι ρωσο-κυπριακές σχέσεις, που βασίζονται σε μακρόχρονη παράδοση φιλίας, πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, έχουν αναπτυχθεί κατά τρόπο θετικό. Αυτό έχει πλήρως επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεων μας στη Μόσχα.

Είμαι βέβαιος ότι με κοινές προσπάθειες θα προωθήσουμε περαιτέρω τους αμοιβαίως επωφελείς δεσμούς μας σε διάφορους τομείς. Θα ήθελα επίσης να επαναβεβαιώσω ότι η Ρωσία θα συνεχίσει με συνέπεια να υποστηρίζει μια δίκαιη, συνολική, βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος προς όφελος όλων των Κυπρίων, χωρίς καμιά έξωθεν πίεση.

Σας εύχομαι καλή υγεία και επιτυχία και σε όλους τους συμπατριώτες σας ευημερία».

Ο  Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Barack Obama στο δικό του συγχρητήριο μήνυμα που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη αναφέρει :

«Εκ μέρους του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζω τις θερμότατες ευχές σε εσάς και στον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 55 η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας σας.

Εκτιμούμε τη μακρόχρονη συνεργασία μας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο ενισχύσαμε τους δεσμούς μας, εργαστήκαμε για να προωθήσουμε την ειρήνη και τον αντι-εξτρεμισμό στην περιοχή και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για αυξημένες διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις.

Με την ευκαιρία αυτή σας συγχαίρω για την αξιοσημείωτη πρόοδο που γίνεται προς την κατεύθυνση μιας διευθέτησης για επανένωση της νήσου ως μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Αυτή είναι μια ιστορική ευκαιρία για να εδραιωθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Κύπριους. Οι ΗΠΑ είναι βαθύτατα δεσμευμένες σε ό,τι αφορά τη στήριξη της διαδικασίας λύσης και σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε τις προσπάθειες για επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης».