Την παραίτηση του προέδρου του ΚΟΤ ζητούν οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας

 

Την άμεση παραίτηση του Προέδρου του ΚΟΤ Αγγελου Λοΐζου ζητούν οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, σε περίπτωση που δεν ανακαλέσει πρόσφατες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες πρώτη στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών στην Κύπρο είναι η Πάφος.napa

 

Σε κοινή γραπτή ανακοίνωση οι κύριοι Πυρίλλης και Καρούσος αναφέρουν ότι «πρώτη στις προτιμήσεις των τουριστών ήταν και παραμένει η Επαρχία Αμμοχώστου, παρά το γεγονός ότι κάποιοι, οι οποίοι θα έπρεπε να γνωρίζουν την πραγματικότητα και να ξέρουν πώς να ερμηνεύουν τα στατιστικά στοιχεία, επιμένουν στο αντίθετο».

Οι δύο Δήμαρχοι αναφέρονται στην γραπτή τους ανακοίνωση σε αναφορά του Προέδρου του ΚΟΤ Αγγελου Λοΐζου σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο οποίος δήλωσε ότι «οι τουρίστες δείχνουν προτίμηση στην Πάφο και στην Πόλη Χρυσοχούς και ακολούθως στην Αμμόχωστο, τη Λεμεσό, την Λάρνακα και την Λευκωσία».

«Καλούμε τον Πρόεδρο του ΚΟΤ να παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν ανακαλέσει άμεσα τις δηλώσεις του σχετικά με τις περιοχές που είναι πρώτες σε προτιμήσεις τουριστών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση οι κ. Πυρίλλης και Καρούσος προσθέτουν ότι «στόχος μας δεν είναι να έλθουμε σε αντιπαράθεση με την Πάφο ή με οποιαδήποτε άλλη Επαρχία, αλλά η αποκατάσταση της πραγματικότητας, την οποίαν αποδίδουν ξεκάθαρα οι αριθμοί της Στατιστικής Υπηρεσίας, την οποίαν κάποιοι επιμένουν να αγνοούν».

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση «το 2013 η Επαρχία Αμμοχώστου με 6μηνη τουριστική περίοδο, είχε 6,313.477 διανυκτερεύσεις από ξένους επισκέπτες ήτοι 46,7%, δηλαδ 2 δύο εκατομμύρια σχεδόν περισσότερες από τη δεύτερη Επαρχία, την Πάφο, η οποία έχει ολόχρονα τουρισμό, που είχε το 33,3% των διανυκτερεύσεων. Όσον αφορά το 2014 οι αριθμοί κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα, τόσο σε αφίξεις όσο και σε διανυκτερεύσεις».

Τα στοιχεία, προσθέτουν οι δύο Δήμαρχοι «επιβεβαιώνουν ότι η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς παραμένουν η ναυαρχίδα του κυπριακού τουρισμού με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην οικονομία της Κύπρου. Περίπου το 50% των εσόδων από τον τουρισμό που ανέρχονται σε 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ προέρχονται από την Επαρχία Αμμοχώστου».

Θεωρούμε «απαράδεκτο το γεγονός ότι ο καθ’ ύλη αρμόδιος για τον τουρισμό, προβαίνει σε τέτοιες παραπλανητικές δηλώσεις που είναι άγνωστο σε τι αποβλέπουν. Καλούμε τον Πρόεδρο του ΚΟΤ να ανακαλέσει άμεσα τις δηλώσεις διαφορετικά θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του ΚΟΤ» αναφέρεται στην γραπτή ανακοίνωση των Δημάρχων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, καταλήγοντας πως «οι αριθμοί είναι εκεί και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους αλλοιώνει».