Κίπρις ποστασί:«Ανοίγει το οδόφραγμα Δερύνειας »

Έχουν αρθεί τα εμπόδια για την διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας σύμφωνα με την “Κίπρις ποστασί” που επικαλείται ασφαλείς πηγές.ek-kai-tk-poreyontai-gia-dianoixi-odofragmatos-sti-deryneia_0

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας περιλαμβανόταν στην ανακοίνωση των πέντε σημείων των δύο ηγετών μετά την συνάντησή τους στις 28 Μαΐου και από τότε υπήρξε πρόβλημα μεταξύ του τουρκικού κατοχικού στρατού και των αρμόδιων πολιτικών αρχών, χωρίς να μπορέσει να επιτευχθεί πρόοδος επί του θέματος. Προστίθεται ότι η τ/κ πλευρά είχε προτείνει μια νέα διαδρομή, πρόταση που όμως δεν είδε ζεστά η ε/κ πλευρά.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, το άνοιγμα του οδοφράγματος πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, καθώς όλα τα εμπόδια που υπήρχαν μεταξύ των στρατιωτικών και πολιτικών “αρχών” – όπως αναφέρεται – έχουν αρθεί. Η διαμόρφωση του δρόμου και του οδοφράγματος θα αρχίσει σύντομα και θα χρειαστεί μια περίοδος δύο μηνών μέχρι να ανοίξει για διελεύσεις, προστίθεται.

Εν τω μεταξύ, η τ/κ πλευρά φέρεται να έχει δυσκολίες στην εξεύρεση του προσωπικού που θα στελεχώσει το οδόφραγμα, “αστυνομικούς” και “τελωνειακούς”, όμως οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην “Κίπρις ποστασί” ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με πρωτοβουλίες της “κυβέρνησης”.