Ελλάδα :Στις κάλπες 9,8 εκατ. ψηφοφόροι

Για τρίτη φορά μέσα σε εννέα μήνες οι Ελληνες καλούνται και πάλιν να ψηφίσουν . Η ψηφοφορία που ξεκίνησε στις 7.00 το πρωί διεξάγεται ομαλά . Πάνω από 9,8 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες οι οποίες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7.00 το απόγευμα.newego_LARGE_t_1101_54566470_type12713

Στις κάλπες καλούνται 9.808.706 ψηφοφόροι σε συνολικά 19.499 εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.
Για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Σε περίπτωση που δεν έχουν τίποτα από τα δύο τότε θα μπορούν να ψηφίσουν επιδεικνύοντας στον δικαστικό αντιπρόσωπο είτε το βιβλιάριο Υγείας τους είτε το δίπλωμα οδήγησης.
Σε αυτές τις εκλογές δεν χρειάζεται σταυρός επιλογής σε κάποιον από τους υποψηφίους και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα υπάρχει στυλό ή μολύβι στα παραβάν. Ωστόσο, στην περίπτωση που κάποιος ψηφοφόρος βάλει σταυρό, το ψηφοδέλτιο δεν θα θεωρηθεί άκυρο.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται αυτή τη φορά νωρίτερα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις, λίγο μετά τιςς 21:00, καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας.
Σε ότι αφορά στις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα, αυτό εκτιμάται ότι θα το γνωρίζουμε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οπότε υπολογίζεται θα έχει ενσωματωθεί περίπου το 50% της επικράτειας. Εκτός κι’ αν μέχρι τότε υπάρχουν κόμματα κοντά στο 3% και δεν θα έχει ξεκαθαριστεί αν θα καταφέρουν να εισέλθουν στη Βουλή. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να υπάρχει  σαφής εικόνα τις πρωινές ώρες της; Δευτέρας.