Πούτιν:«Θα καθαρίσουμε τη Συρία από τους τρομοκράτες….»

Με μια πύρινη ομιλία στους ανώτερους αξιωματικούς ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκάλυψε  το εύρος της ρωσικής στρατιωτικής εμπλοκής στη Μέση Ανατολή λέγοντας πως σκοπός της Ρωσίας είναι “επιχείρηση διάσωσης” των Χριστιανών σε Συρία-Ιράκ από τους αδίστακτους τρομοκράτες του Μ.Ομπάμα!putin-gun_0

Ταυτόχρονα, άσκησε δριμεία κριτική στην Αμερικανική πολιτική στη  Μέση Ανατολή για τις καταστροφικές συνέπειες και για πρώτη φορά κατονόμασε τη Σαουδική Αραβία ως σύμμαχο της Ουάσινγκτον που έχει ορκιστεί να “καθαρίσει” τη Συρία και το Ιράκ από Χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες!

“Στο Λίβανο, Συρία και Ιράκ σχεδόν δύο εκατομμύρια Χριστιανοί και πέντε εκατομμύρια Χριστιανών σε όλη τη Μέση Ανατολή βρίσκονται υπο  διωγμό. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος είναι πρόθυμος να σπείρει το χάος στην πλούσια από πετρέλαιο περιοχή υποστηρίζοντας τις φανατικές ισλαμιστικές οργανώσεις όπως LIH και Al-Nusra Front”, είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

“Το ηθικό καθήκον της Ρωσίας είναι να αλλάξει αυτό το τρομερό status quo στη Μέση Ανατολή είπε ο Β.Πούτιν και κάλεσε τους Ρώσους ανώτατους αξιωματικούς να προετοιμαστούν για “επιχείρηση διάσωσης” και με τη βοήθεια του Θεού να “καθαρίσουν” τη Συρία από τους αδίστακτους τρομοκράτες του Μ.Ομπάμα!

Για τις καθημερινές κατηγορίες των ΗΠΑ, ότι η Μόσχα επιταχύνει και ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, αμερικανοί εμφάνισαν δορυφορικές εικόνες και αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με την κατασκευή αρκετών διαδρόμων προσγείωσης σε όλη τη Συρία ώστε να απογειώνονται και να προσγειώνονται τα γιγάντια An-225 “Mriya” τα οποία μεταφέρουν άρματα μάχης, βαρύ οπλισμό, επιθετικά όπλα και προσωπικό των ρωσικών ειδικών δυνάμεων για την καταπολέμηση των ριζοσπαστικών τρομοκρατικών ομάδων!

Ο εκπρόσωπος του Λευκό Οίκου άσκησε κριτική την Τρίτη στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία κατηγορώντας τη Μόσχα ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μια κεντρική στρατιωτική βάση νότια της Λαττάκειας, προπύργιου του προέδρου Μ.Άσαντ.

Ταυτόχρονα σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν επισκέπτεται το πεδίο βολή Donguz στην περιοχή Orenburg στην κεντρική Ρωσία για να επιθεωρήσει την στρατηγική διοίκηση και το προσωπικό της άσκησης”Center-2015″..Η άσκηση αυτή σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ αποτελεί την πρόβα τζενεράλε της μεγάλης στρατιωτικής εμπλοκής της Ρωσίας στη Συρία.