Κλειστό κρατεί το στόμα του ο ύποπτος για κατοχή παιδικής πορνογραφίας

Ερμητικά κλειστό κρατεί το στόμα του ο ύποπτος  για τη διερευνώμενη υπόθεση  παιδικής πορνογραφίας O 41χρονος είναι δημοσιογράφος Ελλαδίτης με μόνιμη παραμονή στην Κύπρο. Εργαζόταν σε ραδιοφωνικό σταθμό ενώ στο παρελθόν παρουσίαζε δελτίο ειδήσεων σε τηλεοπτικό κανάλι και εκτελούσε χρέη εκπροσώπου τύπου σε ποδοσφαιρική ομάδα.paidiki_pornografia1

Ο Υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Αντρέας Αναστασιάδης κάκισε σήμερα το γεγονός ότι Μ.Μ.Ε και Μέσα κοινωνικής δικτύωσης  δημοσιοπο’ιησαν το όνομα τη φωτογραφία και την επαγγελματική ιδιότητα του υπόπτου  λ΄γοντας πως αποτελεί  κατάχρηση και θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί.
Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι πράγματι, η συγκεκριμένη υπόθεση συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σοβαρές υποθέσεις που έτυχαν χειρισμού από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο ενημερώθηκε για την υπόθεση από την Europol, η οποία είχε εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη του ύποπτου προσώπου τη στιγμή που προσπαθούσε να αποστείλει φωτογραφίες με παιδικό πορνογραφικό υλικό σε άλλους χρήστες.
Σημείωσε ότι από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν φωτογραφίες με ανήλικα πρόσωπα από την Κύπρο, ενώ ερωτηθείς κατά πόσον το συγκεκριμένο άτομο εμπορευόταν το υλικό παιδικής πορνογραφίας και αν είναι μέλος σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και εξετάζονται με κάθε λεπτομέρεια και προσοχή από την Αστυνομία.
Είπε επίσης ότι ο ύποπτος, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί διάταγμα εξαήμερης κράτησης από το Δικαστήριο,εξακολουθεί να μην συνεργάζεται και να μην απαντά στις ερωτήσεις των ανακριτών της υπόθεσης.
Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ακόμη ότι ο τρόπος δημοσιοποίησης του θέματος και η υπέρμετρη προβολή του από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, τουναντίον μπορεί να δυσκολέψει τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Όπως είπε, το όλο ζήτημα είναι αρκετά ευαίσθητο και χρήζει πολύ λεπτών χειρισμών, σημειώνοντας ότι “ σκοπός μας δεν είναι το στήσιμο λαϊκών δικαστηρίων και ο κοινωνικός στιγματισμός του οποιουδήποτε, σεβόμενοι πάντοτε τη βασική αρχή της δικαιοσύνης που λέει πως όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου και μέχρι να καταδικαστούν από το Δικαστήριο”.
Η Αστυνομία, επεσήμανε, σέβεται πλήρως το συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών για ισονομία και ίση μεταχείριση και σε καμία περίπτωση δεν έχει δημοσιοποιήσει το όνομα και την επαγγελματική ιδιότητα του συγκεκριμένου προσώπου. “Στόχος μας”, είπε, “είναι να τονίσουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κακή και λανθασμένη χρήση του διαδικτύου, σημειώνοντας ότι οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας είναι από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που καλείται να εξιχνιάσει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ανέφερε, επίσης, ότι το πρόβλημα με την παιδική πορνογραφία στην Κύπρο είναι αρκετά σοβαρό και παρατηρείται αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η Αστυνομία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και ιδιαιτέρα του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας.