Συνελήφθη ο 41χρονος κλητήρας για την υπόθεση του νεκρού νεογνού σε κάλαθο σκουπιδιών

Συνελήφθη απόψε 41χρονος σε σχέση με την υπόθεση ανεύρεσης βρέφους στα σκουπίδια του Γενικού CNA_Ma3ab22ce28d34b5ab038adc185d7534aΝοσοκομείου Λευκωσίας,

Το νεκρό νεογνό εντοπίστηκε χθες σε κάλαθο απορριμάτων, στο θάλαμο του νεκροτομείου.

Η Αστυνομία συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων, έτσι ώστε να φτάσει όσο πιο σύντομα στη διαλεύκανση της υπόθεσης και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το νεκρό βρέφος κατέληξε στο κάλαθο των αχρήστων του θαλάμου νεκροτομών.

O κλητήρας,  στην κατάθεσή του σήμερα ανέφερε πως και τις τρεις φορές, που εισήλθε χθες μετά τις 15:00 στο δωμάτιο του ψυγείου, το νεκρό βρέφος δεν βρισκόταν στη θέση του.

Από την πλευρά του ο νεκροτόμος, ο οποίος είχε σχολάσει στις 15:00, ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του πως το βρέφος μέχρι την ώρα που σχόλασε ήταν στη θέση που τοποθετήθηκε μετά την νεκροτομή, δηλαδή στο ψυγείο.

Εξάλλου, η Αστυνομία έχει στην κατοχή της βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο ωστόσο δεν αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση, αφού οι εικόνες που καταγράφηκαν ήταν από την είσοδο του νεκροτομείου και οι οποίες δείχνουν τον κλητήρα του Νοσοκομείου να εισέρχεται τρεις φορές στο δωμάτιο του ψυγείου.

Κατά συνέπεια, το κύκλωμα δεν μπορεί να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το τι γίνεται εντός του θαλάμου, ενώ στο βίντεο που κατέχει η Αστυνομία δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι κάποιος κρατά κάτι και βγαίνει εκτός ή κάνει κάτι εντός.
Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα (οκτώ μηνών) σε ιδιωτική κλινική στις 30 Αυγούστου και δύο μέρες μετά απεβίωσε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα.

Το περασμένο Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, οι ιατροδικαστές Ελένη Αντωνίου και Αγγελική Παπέττα διενήργησαν νεκροτομή επί της σορού του στο Γενικό Νοσοκομείου Λευκωσίας, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη αποτυχημένη κύηση της μητέρας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε συνεννόηση με τους γονείς αποφάσισαν όπως το νεκρό βρέφος ταφεί στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ωστόσο, οι γονείς δεν είχαν παραλάβει το πιστοποιητικό θανάτου του βρέφους, αλλά ούτε και το νοσοκομείο μερίμνησε για την ταφή του.

Το νεκρό νεογνό εντοπίστηκε χθες σε κάλαθο αχρήστων στο θάλαμο του νεκροτομείου.

Στο μεταξύ, κάτω από τη βαριά σκιά των ανακρίσεων, τελέστηκε  σήμερα η ταφή του βρέφους, στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία.