Τουρκία: Βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο της αστυνομίας

newego_LARGE_t_1101_54555428_type12713Με 24 τραυματίες
Τον τραυματισμό τουλάχιστον 24 ανθρώπων προκάλεσε μία βόμβα που τοποθέτησαν κούρδοι αντάρτες σε ανισόπεδη διάβαση στην επαρχία Μάρντιν της Τουρκίας και η οποία εξερράγη όταν πέρασε από πάνω της λεωφορείο της αστυνομίας, σύμφωνα με την η Daily Sabah, η αγγλόφωνη διαδικτυακή έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sabah.

Μεταξύ των τραυματιών είναι 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.
Πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας είπαν στην ίδια πηγή ότι τη βόμβα τοποθέτησαν και πυροδότησαν μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).
Το PKK, η ένοπλη οργάνωση που ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και μάχεται για την αυτοδιάθεση των Κούρδων της Τουρκίας, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.
Το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων της δολιοφθοράς ενός αγωγού που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ιράν στην Τουρκία αλλά και εφόδων εναντίον πολλών αστυνομικών τμημάτων.
Η αναζωπύρωση της βίας ακολούθησε την κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας που βρισκόταν σε εξέλιξη από το 2012.
Έπειτα από μια επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς, στο νότιο τμήμα της χώρας, η Τουρκία εξαπέλυσε την 24η Ιουλίου στρατιωτική επιχείρηση εναντίον κυρίως του PKK, το οποίο, σε αντίποινα, διέκοψε την εκεχειρία με την Άγκυρα που είχε θέσει σε ισχύ από το 2013.