Επαναρχίζουν αύριο οι συνομιλίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθεται σε συνομιλίες για το Κυπριακό με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, Αεροδρόμιο Λευκωσίας 10 Ιουλίου 2015.

Συναντώνται αύριο, μετά από μικρή ανάπαυλα λόγω καλοκαιρινών διακοπών, οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί. Οι διαπραγματευτές αναμένεται να συναντώνται επι καθημερινής βάσεως.

Κύριο αντικείμενο συζήτησης της αυριανής συνάντησης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, θα είναι η προετοιμασία της συνάντησης των δύο ηγετών, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που είναι προγραμματισμένη για την 1ηΣεπτεμβρίου. Η επόμενη συνάντηση των ηγετών θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Στις προηγούμενες συναντήσεις τους, αρχές Αυγούστου, οι διαπραγματευτές είχαν επαφές με τις ομάδες εργασίας για την οικονομία, το περιουσιακό και την ομάδα για θέματα ΕΕ.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ Εσπεν Μπαρθ `Εϊντε θα βρίσκεται στην Κύπρο την 1η Σεπτεμβρίου για την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Μουσταφά Ακιντζί.