Στη Γ.Εισαγγελία σήμερα οι φάκελοι για τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς

ksilodarmos34
Η Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας παραδίδει σήμερα στη Γενική Εισαγγελία τους δύο φακέλους για την υπόθεση του περιστατικού με το ξυλοδαρμό πολίτη στα αστυνομικά κρατητήρια Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Ανδρέα Σπυριδάκη.

Ο κ. Σπυριδάκης ανέφερε πως σήμερα η Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας θα παραδώσει τους δύο φακέλους στη Γενική Εισαγγελία.

Ακολούθως, συνέχισε, η Γενική Εισαγγελία θα προχωρήσει στη διατύπωση των κατηγοριών για τα ποινικά αδικήματα και αναμένεται να καταχωρήσει στο Δικαστήριο τις ποινικές διώξεις εναντίον των δύο αστυνομικών που φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό με το ξυλοδαρμό πολίτη στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, αφού παραδοθούν οι δύο φάκελοι αναμένεται ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης να δώσει οδηγίες ως προς το κατά πόσον η υπόθεση θα καταχωρηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, το οποίο ακολούθως αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο.

Ο κ. Σπυριδάκης επανέλαβε πως ο ποινικός ανακριτής Λεωνίδας Παπασπύρου κατηγόρησε στις 21 του μηνός τους δύο αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού. Ανέφερε ότι κατά τη συνάντησή τους με τον ποινικό ανακριτή στη Λεμεσό, οι δύο αστυνομικοί αρνήθηκαν να απαντήσουν στις κατηγορίες προτού συμβουλευτούν το δικηγόρο τους.

Εξάλλου ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου και δικηγόρος του παραπονούμενου Επαμεινώντας Κορακίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως άποψη και απαίτησή του είναι να διερευνηθεί κατά πόσο δόθηκαν οδηγίες για να συμπεριφερθούν με τέτοιο τρόπο οι άνδρες της Άμεσης Δράσης, αλλά και κατά πόσον ευθύνονται για αυτή τν συμπεριφορά των μελών της Αστυνομίας κάποιοι ανώτεροί τους. Αν οι δύο αστυνομικοί, συνέχισε, συμπεριφέρθηκαν κατ’ εντολή, τότε οι ανώτεροι τους έχουν λόγο και να υποστηρίξουν τις πράξεις τους.

Σε μια τέτοια περίπτωση, το πρόβλημα παραμένει με κίνδυνο επανάληψης παρόμοιων περιστατικών, κατέληξε ο κ. Κορακίδης.