Και ο Γιούνκερ στην κοινή συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

 

*Φθάνει ανήμερα των μαύρων επετείων του προδοτικού πραξικοπήματος και της τούρκικης εισβολής

Στις μέρες των μαύρων επετείων του προδοτικού πραξικοπήματος  και της τούρκικης εισβολής κατεβαίνει στην Κύπρο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για επίσημη επίσκεψη (στις 16 και 17 Ιουλίου)  για να βοηθησει τάχατες στις προσπάθειες επίλυσης  του κυπριακού.  Η κυπριακή κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί με τον κ.Γιούνκερ  δήλωσε στο ΡΙΚ   ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης .gioynker1430910573

Πρόσθεσε ότι, μετά την επίσημη υποδοχή και στο πλαίσιο της επιθυμίας για παροχή βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και κοινή συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων. Ανέφερε ωστόσο ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και αναλόγως των εξελίξεων στο ελληνικό ζήτημα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ακόμα  ότι «όλοι αντιλαμβάνονται την προστιθέμενη αξία που θα έχει η ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης».