Στο Κακουργιοδικείο οι πέντε για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Ενώπιον Κακουργιοδικείου παραπέμπονται σήμερα οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΣΑΠΑ, Γιώργος Μιχαηλίδης πρώην δημοτικός σύμβουλος ΔΗΣΥ, Φειδίας Σαρίκας βουλευτής Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Ευστάθιος Ευσταθίου πρώην δημοτικός σύμβουλος ΔΗΚΟ, Βάσος Βασιλείου πρώην δημοτικός σύμβουλος ΑΚΕΛ και Γιώργος Σιαηλής, νυν δημοτικός σύμβουλος ΑΚΕΛ.CNA_M81c46bfc86974d9d840dca3e12bc24f7

Συνολικά και οι πέντε αντιμετωπίζουν 58 κατηγορίες.

Συγκεκριμένα στο πρώην δήμαρχο Πάφου και βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα αναμένεται να απαγγελθούν 7 κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες οι κατηγορίες της διαφθοράς και του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της νομιμοποίησης εσόδου για παράνομες συναλλαγές, της κατάχρησης εξουσίας , της απόσπασης χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος στο ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης αντιμετωπίζει 25 κατηγορίες, 12 ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ Ευστάθιος Ευσταθίου,6 κατηγορίες ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ Βάσος Βασιλείου και 8 κατηγορίες ο νυν δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής.

Στην τελευταία δικάσιμο σε όλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για να παρουσιάσουν στο δικαστήριο.

Στους Γιώργο Μιχαηλίδη, Φειδία Σαρίκα, Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου υπέγραψαν προσωπική εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ και το ποσό αυτό θα εγγυηθεί αξιόχρεος εγγυητής της επιλογής του πρωτοκολλητή του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου.

Για το Γιώργο Σιαηλή το Δικαστήριο του επέβαλε ως περιοριστικό όρο να υπογράψει ποσό εγγύησης πενήντα χιλιάδων ευρώ και ανάλογο ποσό να εγγυηθεί αξιόχρεος εγγυητής.

Όλοι επίσης παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματα τους τοποθετήθηκαν στο κατάλογο στοπ λίστ .

Η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από την δικηγόρο της Δημοκρατίας Ξένια Ξενοφώντος δεσμεύτηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι θα παράσχει στο Βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις προκειμένου να ασκεί την βουλευτική του ιδιότητα επιτρέποντας του ακόμη και ταξίδια στο εξωτερικό, κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα.

Και οι υπόλοιποι όμως αν τεκμηριώσουν ότι απαιτείται η μετάβαση τους στο εξωτερικό θα μπορούν να λαμβάνουν σχετική άδεια όπως αναφέρθηκε.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δεν έφεραν ένσταση στους περιοριστικούς όρους που ζητήθηκαν από την κατηγορούσα αρχή και οι οποίοι υιοθετήθηκαν από το δικαστήριο Πάφου.

Η κατηγορούσα αρχή ανέφερε επίσης πως οι όροι για να εμφανίζονται οι κατηγορούμενοι στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό δεν ζητούνται.