Mε τη σφραγίδα του υπόκοσμου η δολοφονία στη Ξυλοφάγου

Με δύο σφαίρες στο στήθος και το κεφάλι, σκοτώθηκε ο άνδρας, που βρέθηκε απανθρακωμένος στο φλεγόμενο αυτοκίνητο του κοντά στην αερογέφυρα παρά την έξοδο Ξυλοφάγου.CNA_M3fba286f1a1c4031bad6c83468fcc506

Σύμφωνα με την Αστυνομία η νεκροτομή επί της σορού του άνδρα που διενήργησε στο νεκροτομείο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, που κλήθηκε από την Ελλάδα, κατέδειξε πως ο άνδρας σκοτώθηκε με δύο σφαίρες, μία στο στήθος και μία στο κεφάλι.

Από τη σορό λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις οι οποίες αναμένεται να καταδείξουν κατά πόσον το θύμα ήταν ζωντανό όταν πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όταν κλήθηκαν να σβήσουν τη φωτιά.

Λήφθηκαν επίσης δείγματα γενετικού υλικού για εξετάσεις DNA οι οποίες θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του νεκρού, για τον οποίο η Αστυνομία έχει βάσιμες υποψίες να πιστεύει πως πρόκειται για 39χρονο επιχειρηματία ο οποίος έγινε στόχος εγκληματικών στοιχείων και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, φαίνεται ότι το θύμα εντοπίστηκε να κείτεται μπρούμυτα στη θέση του συνοδηγού με ανοικτή την πόρτα. Η Αστυνομία διερευνά κατά πόσον ο άνδρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σε άλλο σημείο και μεταφέρθηκε στη περιοχή για να πυρποληθεί στο αυτοκίνητο του ή κατά πόσον σκοτώθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε το φλεγόμενο όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 21.40 το βράδυ του Σαββάτου λήφθηκε πληροφορία για φλεγόμενο όχημα σε χωματόδρομο πλησίον της αερογέφυρας παρά την έξοδο Ξυλοφάγου.

Επί τόπου μετέβησαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, δεδομένου ότι η περιοχή βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία της.

Όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά εντοπίστηκε απανθρακωμένο ένα πτώμα και η Αστυνομία εκ πρώτης όψεως εκτιμά ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Σύμφωνα με έρευνες της Αστυνομίας το πυρπολημένο όχημα ανήκει σε 69χρονη από το Φρέναρος και το αυτοκίνητο χρησιμοποιείτο από τους τρεις γιους της, ένας εκ των οποίων είναι επιχειρηματίας και δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. Η Αστυνομία αποδίδει το θάνατο του άγνωστου σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας.

Εικάζεται ότι το πρόσωπο που εντοπίστηκε απανθρακωμένο στο φλεγόμενο όχημα είναι ο 39χρονος, εναντίον του οποίου έγινε απόπειρα φόνου το Δεκέμβριο του 2013 με αποτέλεσμα να τραυματισθεί τότε σοβαρά στην κοιλιακή χωρα.