Eπ` αόριστον αποβολή N.Kατσουρίδη από το ΑΚΕΛ

Την καθαίρεση του Νίκου Κατσουρίδη από την Κεντρική Επιτροπή και την επ` αόριστον αποβολή του από το Κόμμα αποφάσισε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το  ΚΥΠΕ, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ κατά την μαραθώνια συνεδρία της που άρχισε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα.ΑΚΕΛ ΓΓ Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - Ν.ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ

Το ΑΚΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής στην οποία όμως δεν γίνεται καμία αναφορά στο όνομα του Νίκου Κατσουρίδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε) του ΑΚΕΛ, στη σημερινή της συνεδρία, συζήτησε την Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου (ΚΕΕ) για το θέμα της Δρομολαξιάς και την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου επί του θέματος.

Όπως αναφέρεται, η Κ.Ε του Κόμματος, είχε αναθέσει με απόφασή της στην ΚΕΕ, να ερευνήσει πώς λειτούργησε το Κόμμα και οι διάφοροι μηχανισμοί του στο θέμα της Δρομολαξιάς. “Να ερευνήσει κατά πόσο σώματα και μέλη του Κόμματος ενήργησαν σύμφωνα με το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αρχές του Κόμματος καθώς και με την ηθική και τη δεοντολογία που διέπει τη λειτουργία του ΑΚΕΛ”.

Η Κ.Ε του ΑΚΕΛ, προστίθεται, “αφού συζήτησε την Έκθεση της ΚΕΕ καταλήγει στα κάτωθι:

1. Τεκμηριώνεται ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει καμία σχέση και ανάμειξη με παρανομίες και παρατυπίες που προφανώς έγιναν στην υπόθεση της Δρομολαξιάς από εμπλεκόμενους επιχειρηματίες, δημόσιους λειτουργούς ή άλλα πρόσωπα.

2. Πολιτικοί αντίπαλοι του ΑΚΕΛ και άλλοι, επινόησαν τη δήθεν ανάμειξη του ΑΚΕΛ στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, για να σπιλωθεί το όνομά του στην κοινωνία. Ο τρόπος που στήθηκε αυτή η σκευωρία και ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές της, αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τις ηχογραφημένες συνομιλίες των δικηγόρων και συνεργατών του Νίκου Λίλλη. Η εξέλιξη των γεγονότων έγινε στη βάση του σεναρίου που αναφέρεται στις ηχογραφημένες συνομιλίες κι αυτό αποδεικνύει τη σκευωρία που στήθηκε.

3. Τα όσα κατατέθηκαν στη δίκη με κανένα τρόπο δεν αποδεικνύουν ανάμειξη ή χρηματισμό του ΑΚΕΛ στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Αντιθέτως, τίποτα δεν αποδείχθηκε σε βάρος του ΑΚΕΛ, αλλά ούτε και σε βάρος του Βενιζέλου Ζαννέττου. Το γεγονός ότι ο συν. Βενιζέλος συνελήφθη, ανακρίθηκε, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για κατ’ ισχυρισμό εκβιασμό, είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας που συνήψε ο Λίλλης για απαλλαγή του. Ο συν. Βενιζέλος αποτελεί θύμα της πλεκτάνης που στήθηκε σε βάρος του Κόμματος. Ο Βενιζέλος Ζαννέττος είναι αθώος και άδικα βρίσκεται στη φυλακή.

4. Παρόλα αυτά, η Κ.Ε του ΑΚΕΛ έχει διαπιστώσει λάθη, παραλείψεις και ευθύνες στελεχών και έχει λάβει αποφάσεις για τις οποίες θα ενημερωθεί το κομματικό σύνολο στο αμέσως επόμενο διάστημα.

5. Η Κ.Ε του ΑΚΕΛ υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του κόμματος να συνεχίσει να αντιπαλεύει φαινόμενα που είναι ξένα με τις αρχές, το καταστατικό και την ιστορία του κόμματος, ή/και δίνουν την ευκαιρία για επιθέσεις από διάφορες κατευθύνσεις, με στόχο να εκτεθεί και να πληγεί το ΑΚΕΛ”.