Εκλογές για νέα Κ.Ε. ζητούν στελέχη του ΡΤΚ

Σύσσωμη παραιτήθηκε η ηγεσία της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, ζητώντας όπως στις 14 Ιουνίου που θα γίνουν οι εκλογές μόνο για τον πρόεδρο, όπως αποφάσισαν τα συλλογικά όργανα του κόμματος την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, εκλεγεί και νέα κεντρική επιτροπή.ÊÁÔÅ×ÏÌÅÍÁ - "ÐÑÏÅÄÑÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ" 2015 - ÌÏÕÓÔÁÖÁ ÁÊÉÍÔÆÉ

Η Χαβαντίς γράφει ότι η απόφαση για την εκλογή μόνο του προέδρου δεν βρήκε ανταπόκριση στη βάση του ΡΤΚ και άρχισαν να μαζεύονται υπογραφές με αίτημα να γίνουν στις 14 Ιουνίου εκλογές και για την 40μελη κεντρική επιτροπή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γραμματείς των επαρχιακών οργανώσεων έχουν εις γνώση τους ότι τόσο τα μέλη του πολιτικού γραφείου όσο και της κεντρικής επιτροπής παραιτήθηκαν μαζί με τον Οζκάν Γιοργκαντζίογλου την περασμένη Δευτέρα, αλλά οι παραιτήσεις τους θα γίνουν αποδεκτές μετά την εκλογή του νέου προέδρου, στις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο μέλη και στελέχη του ΡΤΚ φέρονται να ζητούν εκλογές για όλα τα κομματικά όργανα εδώ και τώρα. Ο επαρχιακός γραμματέας Αμμοχώστου του ΡΤΚ δήλωσε ότι υπεύθυνα για τα αποτελέσματα στις “εκλογές” είναι όλα τα μέλη της κεντρικής επιτροπής και όχι μόνο ο πρόεδρος, ενώ ο επαρχιακός γραμματέας Λευκωσίας ανέφερε ότι αρχίζουν διεργασίας ώστε να γίνουν στο εκλογικό συνέδριο και εκλογές για την ανάδειξη νέας κεντρικής επιτροπής.

Εξάλλου στο κόμμα Εθνικής Ενότητας μετά από συνεδρία 3,5 ωρών χθες η κεντρική επιτροπή αποφάσισε όπως μετά το καταστατικό συνέδριο στις 6 Ιουνίου πραγματοποιηθεί εκλογικό συνέδριο στις 31 Οκτωβρίου. Ο κ. Οζγκιουργκιούν, σημειώνεται, δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι από δω και στο εξής δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε όσους παραβιάζουν το καταστατικό του ΚΕΕ.